16. JULI 2019 kl. 15:20
Jesper 'Jobbe' Lindstrøm: Det handler om at kæmpe videre
I torsdags kunne 19-årige Jesper ’Jobbe’ Lindstrøm efter en del spilletid i opstarten fejre sin Europa League-debut for Brøndby IF med en sejr på 4-1 over FC Inter Turku. Det unge talent kom ind på venstrekanten med omkring 10 minutter tilbage af kampen og var tæt på at krydre sin debut med en scoring minuttet efter indskiftningen. Hans Superliga-debut kom tre dage efter, så Jesper ’Jobbe’ har oplevet en del de seneste dage, selvom han kun har været fuldtidsprofessionel i én måned.
 
- Det har været skideskægt. Nu er jeg jo kommet ind i to kampe og fået 10 minutter i hver. Jeg fik også en halv time i træningskampen mod Union Berlin. Det har været sjovt og spændende. Og fantastisk at fansene er der og støtter en. Det er fedt, at man kan komme ind og vise sig frem til kampene og ikke kun på træningsbanen. Det er noget helt specielt.
 
Jesper ’Jobbe’ Lindstrøm kommer fra Brøndby IF’s egne rækker, hvor han har spillet, siden han som U13-spiller kom til fra B70 i Taastrup. Selvom han nu endelig efter mange år i klubbens ungdomsrækker har fået sin debut og har fået lov til at mærke fansenes entusiasme, holder han stadig fokus på fodbolden.
 
- Nu kommer jeg fra U19-bold, og der er ikke alt den her hype fra fansene. Men det jo bare noget, der hører til sporten, og det tager jeg, som det kommer. Det er selvfølgelig fedt, at der er alt den hype. Det klager man aldrig over. Men det handler også om at spille fodbold, og jeg vil bare gøre alt for at vise mig frem, fordi det er dét, der skal til, hvis jeg skal nå længere i min fodboldkarriere.
 
- Jeg har ikke nået mit mål. Jeg har kun nået mit delmål, som var at få min debut. Nu handler det om at kæmpe videre og spille mig mere omkring holdet og få flere minutter. Det er ikke sat på pause nu, fordi jeg har fået min debut.
 
Der er alligevel meget nyt ved at spille for førsteholdet for den offensive Brøndby-mand, men han er klar til at knokle for sin plads på holdet.
 
- Nu er man ikke den, der kan råbe højest mere. Nu er jeg en af de unge. Og tempoet er selvfølgelig langt højere, og selve atmosfæren og miljøet er anderledes. Jeg er oppe for at lære nu, og jeg gør mit bedste for at vise mig frem. Det er også derfor, jeg tror, at jeg har fået et par minutter af Niels – fordi jeg har gjort det godt til træning. Så det er bare med at blive ved og kæmpe for sin plads.
 
Næste opgave for Brøndby-mandskabet er på torsdag, hvor FC Inter Turku er modstanderen i returkampen af Europa League-kvalifikationens første runde. Der er kampstart kl. 17:30.
 
Foto: Getty Images