10. JULI 2019 kl. 09:20
Carsten V. Jensen: Vi skal ikke være bange for at stille krav

Brøndby IF meddelte tidligere i dag til fondsbørsen, at Carsten V. Jensen tiltræder dags dato i en nyoprettet
rolle som fodbolddirektør og direktionsmedlem. Carsten V. Jensen ser frem til at komme i gang med opgaverne.

- I dansk fodbold er Brøndby IF en unik fodboldklub med et stærkt fællesskab og stolte traditioner, hvilket jeg har været heldig selv at mærke på tætteste hold, både som spiller og i mit virke i toppen af dansk fodbold. Med jobbet i Brøndby IF får jeg muligheden for at udfolde mine kompetencer på den største scene nationalt og møde nye spændende udfordringer. Jeg ser frem til at møde alle mine nye kolleger og komme i gang med arbejdet.

Carsten V. Jensen fortæller, at han i sine snakke med bestyrelsen har bifaldet kravene om en tydeligere
transfer- og udviklingsstrategi og forklarer, hvad det i de kommende år vil betyde for blandt andet truppens
sammensætning.

- Jeg bifalder i den grad bestyrelsens krav om, at Brøndby IF skal have en tydeligere transfer- og udviklingsstrategi. Det er vigtigt for klubbens identitet at truppens sammensætning giver et klart billede af, at vi er en klub med baggrund i Vestegnen, Danmark, Skandinavien og derefter resten af verden, og så skal vi tilsikre, at truppens gennemsnitsalder holdes på et niveau, hvor der er den rette blanding af unge talenter og erfarne spillere. Brøndby IF må heller ikke gå på sportsligt kompromis med sin kultur og værdier, og helt konkret betyder det blandt andet, at vi ikke kommer til at stille en startellever uden danskere igen. I det daglige skal vi arbejde for flere pladser til Masterclass-spillerne i førsteholdstruppen, og med mindre vi taler om tidligere Brøndby-spillere, der returnerer fra udlandet, og det sportsligt giver mening for os, så skal vi så vidt muligt ikke til at betale transfer for spillere, der er for langt oppe i årene. Det skal vi arbejde på fra dag et, og kravene skal ikke stoppe os fra samtidig at være ambitiøse og spille med i toppen af dansk fodbold.

- Vi skal ikke være bange for at stille krav til os selv og til de agenter og klubber, der ønsker at handle med os. Brøndby IF har et navn og en størrelse, der vækker respekt, og vi skal bruge denne status til vores fordel. Så vi skal være mere modige, end vi er i dag, og vi skal tro på, at det, vi gør, er det rette. Jeg er derfor utrolig stolt over, at bestyrelsen har givet mig denne opgave, og jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang og blive en del af klubben og fællesskabet igen.

Carsten V. Jensen tiltræder rollen som fodbolddirektør dags dato.