21. MAJ 2019 kl. 08:35
Ebbe Sand: Talenterne skal være vores fundament

I dag har Brøndby IF offentliggjort kvartalsregnskab, og her fremgår det, at man nedjusterer forventningerne.

Sportsdirektør Ebbe Sand fortæller her, at man nu vil øge fokus på talenterne i Brøndby IF. 

- Som en del af strategi 6.4 arbejder vi hen imod at vores spillertrup om en årrække skal bestå af 50% af spillere af egen avl, og derfor har vi i de seneste år investeret væsentlige beløb i Brøndby Masterclass. Vi har i dag et talent set-up, der overgår de fleste andre, og vi er en af de klubber, der producerer flest ungdomslandsholdsspillere, men vi har ikke været gode nok til at få talenterne til at blomstre i Superligaen.

- Jeg har nu været i Brøndby IF i et halvt år som sportsdirektør og fulgt Brøndby Masterclass tæt i den periode, og med det øgede fokus vi har haft på talenterne i dette forår, har jeg allerede set en positiv udvikling i talentarbejdet. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at vi inden for de kommende år vil se flere fuldblodstalenter fra Brøndby Masterclass træde i karakter i vores Superliga-trup, samtidig med at vi når vores sportslige ambitioner. 

- Jeg har på den baggrund haft en række drøftelser med bestyrelsen i forårets løb om, hvordan vi strategisk skal optimere de kommende transfervinduer, så vi når de mål, vi har sat os, både med hensyn til sportslige resultater og med hensyn til at få flere talenter igennem det berømte nåleøje. Vi skal kigge længere ud i fremtiden end blot det kommende transfervindue. Helt konkret betyder det derfor, at vi nu kommer til at skubbe endnu mere på, for at få talenterne i Brøndby Masterclass ind i Superliga-truppen, og så skal vi ud og optimere spillertruppen med enkelte spillere udefra, der kan forstærke holdet.

- Vi har på den baggrund allerede besluttet, at de tre Brøndby Masterclass-talenter Mads Hermansen, Jesper Lindstrøm og Peter Bjur vil indtræde i vores Superliga-trup efter sommerferien. Det er talenter, som vi ser stort potentiale i, og derfor gør vi nu plads i vores Superliga-trup til dem.