17. APRIL 2019 kl. 12:50
Retov: Skal fortsætte vores spillemæssige udvikling

I morgen tager vi turen til den jyske vestkyst, hvor Blue Water Arena lægger græs til kampen mod Esbjerg fB kl. 16:00.

Det er en kamp mod et godt spillende Esbjerg-mandskab, der har overrasket alle i denne sæson, og pt. indtager de fjerdepladsen i Superligaen – et enkelt point foran os. Og hos cheftræner Martin Retov er der også respekt for de stribede esbjergensere.

- Fremfor alt må vi kreditere Esbjerg for alt det, de har leveret i denne sæson indtil videre. Det har været på meget højt niveau. Det er et hold, som ingen formentlig havde regnet med at se i top 6, men nu står de her og ligger faktisk foran os. Det er godt arbejde.

- De er dygtige til at holde en god struktur – ikke mindst defensivt, hvor de er gode til at stå kompakt og derfor svære at bryde igennem. Det har det været for os og mange andre hold, og så har de i deres omstillinger været relativt kyniske. De har været dygtige til at få vendt lige kampe til deres fordel, så det bliver svært i morgen, understreger Retov, der gerne vil se udviklingen i sit Brøndby-hold fortsætte i den positive retning, der har været de sidste kampe.

- Vi skal fortsætte vores spillemæssige udvikling og tro på, at vi kan lave flere mål, end vi gjorde mod FC Købehavn. Vi havde mulighederne, og det får vi også mod Esbjerg, hvis vi er hurtige og dygtige nok. Og tålmodige nok. Det handler om at finde de rigtige løsninger på de rigtige tidspunkter, for ellers mister vi bolden på et farligt sted, og så skal vi løbe hurtigt baglæns, for Esbjerg er dygtige i omstillingerne. Så det handler om at finde den rette balance. Når man gerne vil have bolden og dominere, som vi gerne vil, så skal man også være klar til at stå mod deres våben, der er at stjæle bolden et godt sted og køre en hurtig omstilling med mange spillere.

- Resultaterne på nær nederlaget i Derbyet har vel været ok. Vi er kommet igennem de to nåleøjer, vi satte som mål for os selv – at komme i top 6 og nå pokalfinalen. Det giver selvtillid til spillerne, og det har man kunnet se i flere af de seneste kampe, hvor vi har spillet med overskud på bolden. Og vi har været bedre til at skabe chancer, men jeg er stadig irriteret over vores manglende effektivitet.

- Jeg har talt mig frem til, at vi i de sidste tre kampe har haft 51 afslutninger og scoret fire mål. Det er for lidt på det antal chancer, og det skal vi have rettet op på, for kan vi få konverteret flere af vores afslutninger til mål, er vi nået langt. Og det er det, vi arbejder med – at finde effektiviteten i boksen. For det er der, kampene bliver afgjort. Så kan vi spille nok så godt mellem felterne, men det nytter ikke noget, hvis effektiviteten ikke er der i begge ender.

Når man spiller offensiv fodbold, er der altid en risiko for, at modstanderne kommer til omstillinger og andre chancer, men også her er der fremskridt at spore for Brøndby-holdet.

- Vi tillader stadig chancer til modstanderne. Det er måske mindre chancer, men det er en kalkuleret risiko i vores måde at spille på. Det er noget, vi er opmærksomme på. Selvfølgelig vil vi gerne lukke ned for modstanderne, men vi ved også, at med et offensivt tankesæt, som vi altid går på banen med, så kan der komme huller den anden vej. Men jo dygtigere vi er på bolden, desto færre bliver antallet af huller og dermed muligheder for modstanderens omstillinger. Det er op til os selv at vise, vi er dygtige nok på bolden til ikke at komme i de situationer, understreger Martin Retov

Der er som sagt kickoff på Blue Water Arena i Esbjerg kl. 16:00, og i skrivende stund er der tæt på udsolgt i udebanafsnittet. Med andre ord skal du slå til nu, hvis du vil skyde påsken i gang med en Brøndby-kamp på udebane. Du kan købe din billet her.

Foto: Getty Images