6. MARTS 2019 kl. 08:32
Jesper Jørgensen: Investerer i klubbens fremtid

I dag har Brøndby IF offentliggjort en opdatering af Strategi 6.4. Det sker på baggrund af, at klubben igennem de sidste par år har opnået resultater, som har overgået de oprindelige sportslige og kommercielle målsætninger i Strategi 6.4.

Brøndby IF har vundet sølvmedaljer i de seneste to sæsoner, er forsvarende pokalmester, og man har skabt en større fremgang i de kommercielle indtægter, end det var forventet ved fastlæggelsen af Strategi 6.4. Denne fremgang har givet mulighed for at foretage flere og større investeringer såsom Fanzonen, Familie Loungen, den nye træningsbane, nyt stadionlys, nye loger, et nyt TV-studie samt investeringer i den sportslige sektor, og samtidig har klubben leveret et tocifret millionoverskud i 2018. På den baggrund har man valgt at opdatere Strategi 6.4 samt de tilknyttede målsætninger for de kommende fire sæsoner.

Administrerende direktør Jesper Jørgensen fortæller her om den opdaterede strategis indflydelse på økonomien.

- Vi har set en tilfredsstillende kommerciel og sportslig fremdrift siden 2016, hvor vi søsatte Strategi 6.4. Vi er kommet rigtig langt og har endda overhalet en række af vores oprindelige målepunkter i stratgien. Men vi er ambitiøse, og vi skal selvfølgelig række ud efter mere, når vi har muligheden for det.

- Derfor har vi i direktionen sammen med bestyrelsen opdateret Strategi 6.4 for de kommende fire sæsoner, da vi ønsker at fortsætte med at investere i fremtiden for klubben. Sportsligt har vi blandt andet valgt at øge budgetterne for det sportslige set-up, heriblandt Brøndby Masterclass. I kalenderåret 2022 forventer vi, at bl.a. Brøndby Masterclass-budgettet være øget med cirka 50% i forhold til det, som oprindelig var forventet i Strategi 6.4 i kalenderåret 2019.

De fortsatte investeringer gør, at man trods et overskud i 2018, nu forventer underskud de kommende to regnskabsår, hvorefter der igen forventes sorte tal på bundlinjen i 2021, forklarer Jesper Jørgensen.

- Økonomisk ligevægt er et vigtigt strategisk ben for os, og i dag har vi rigtig høje kommercielle indtægter, som har sikret, at vi i år kom ud med overskud for første gang siden 2006. Vi forventer at øge indtægterne i de kommende år, men vi ønsker samtidig at investere yderligere i klubbens fremtid, og det vil vi gøre de kommende par år. Vi forventer derfor, at vi igen kan realisere et overskud før skat i 2021. 

Den opdaterede Strategi 6.4 fokuserer uændret på en bæredygtig udvikling med fællesskabet som en bærende værdi. Ligeledes er Strategi 6.4 funderet på de seks fokusområder; Stærk presfodbold, bedste talentakademi, fælles udvikling af mennesker, mest engagerede fans, høj tilfredshed i partnerskaber samt digitalisering.

Bestyrelsen og direktionen i Brøndby IF har ved evaluering af Strategi 6.4 valgt følgende målsætninger for den kommende periode:

- Brøndby IF’s sportslige resultater sikrer deltagelse i mesterskabsslutspillet de to kommende sæsoner og som sikrer europæiske kampe fra sæsonen 2021/22
- Brøndby IF skal udvikle både egne og tilknyttede fodboldspillere til et højt niveau, der sikrer både sportslig og økonomisk gevinst
- Brøndby IF skal skabe det stærkeste fællesskab i nordisk sport
- Brøndby IF skal have en høj troværdighed
- Brøndby IF skal have en innovativ tilgang til partnerskaber
- Brøndby IF skal skabe et bæredygtigt program for samfundsansvar
- Brøndby IF skal på mellemlang sigt være i økonomisk ligevægt og maksimalt have en kortfristet rentebærende gæld på 15 mio. kr. samt ingen langfristet rentebærende gæld