23. FEBRUAR 2019 kl. 08:25
Retov: Skal være kreative

En begivenhedsrig uge er ved at nærme sig sin afslutning for Brøndby IF, og den skal sluttes godt af når Randers FC gæster Brøndby Stadion i morgen. Den midlertidige cheftræner Martin Retov ser frem til at se spillerne i kamp og fortæller, at han glæder sig til at se et hold der kommer med energi og pres på modstanderen. 

- Jeg glæder mig til at se spillerne på banen. Det bliver forhåbentligt en fodboldkamp, hvor vi igen kommer til at vise os frem på den måde, vi ønsker, at Brøndby IF er og skal være. Et hold som viser energi og fremadrettet presfodbold, som gør, at vi spiller kampen på vores betingelser.

- I vores spil mod bolden er der de samme principper, som der har været tidligere, hvor vi gerne skulle kunne presse hårdt, erobre bolde på farlige steder og derfra skabe spillet. Vi skal arbejde rigtig hårdt. Og når vi så har bolden, så skal vi have friheden til at finde de rigtige løsninger. Der kan være mange løsninger, det kan være den korte bold, det kan være den lange bold i bagrummet, alt efter hvor højt Randers FC står på dagen og i situationen.

Og netop de mange forskellige løsninger er op til spillerne på banen at finde, forklarer cheftræner Retov.

- Det er op til spillerne, med de redskaber vi har trænet i ugen, hvor vi har arbejdet på at finde de rigtige løsninger. Det er vigtigt for os i trænerteamet, at spillerne skal føle friheden til at være kreative med bolden. De har ansvaret inde på banen.

- Jaissle og jeg vil selvfølgelig holde et tæt øje på hvordan kampen udvikler sig. Om vi skal justere noget eller om spillerne selv har mulighed og overskud inde på banen til at spille sig ud af situationer og se mulighederne. Det er jo cheftrænerens rolle at justere undervejs, hvis der er et eller andet der går godt, så man kan presse endnu mere på, eller justere, hvis der er noget vi skal have rettet i forhold til det taktiske. Men spillerne ved at de har friheden inde på banen til at tage beslutninger.

Kampen spilles kl.18:00 på Brøndby Stadion og har du endnu ikke sikret dig billet, kan du købe den her.