18. FEBRUAR 2019 kl. 11:41
Ebbe Sand: Et svært farvel

Brøndby IF har i dag sagt farvel til cheftræner Alexander Zorniger.

Sportsdirektør Ebbe Sand forklarer, hvorfor man har valgt at tage afsked med den tyske cheftræner.

- Vi har i dag desværre valgt at sige farvel til cheftræner Alexander Zorniger. Alexander har gjort rigtig meget godt for Brøndby IF, og han har sammen med Troels Bech og den øvrige sportslige sektor været med til at rykke Brøndby IF længere sportsligt, end man i klubben havde turdet håbe på, da Alexander kom til klubben for to og et halvt år siden.

- Jeg vil også vove den påstand, at Alexander har været med til at udvikle den danske Superliga de sidste par år, så vi er mange, der er kede af, at vi i dag siger farvel til ham.

Da klubben søsatte strategi 6.4 tilbage i april 2016, var det med to tydelige strategiperioder på fire år hver, og Alexander Zorniger var den første træner, som blev valgt til at eksekvere på den sportslige del af strategien. 

- Da Alexander kom til klubben, var det med et klart mandat til at skabe en forandringskultur og implementere den valgte spillestil. Alexander er i den grad lykkedes med at skabe store forandringer, og han har udviklet vores sportslige sektor gennem sin tydelige ledelsesstil og kompromisløse tilgang til måden at se fodbold på. Zorniger har været forgangsmand i den forandringskultur, vi har haft de sidste to og et halvt år. Det har sikret os en række flotte resultater, og i dag har vores sportslige sektor et langt stærkere fundament, end da Alexander trådte til.

- Derfor havde vi også alle håbet, at vi efter vinterpausen kunne genfinde det spil og Brøndby DNA, vi manglede i efteråret, men vi kan konstatere, at vi desværre ikke har set en positiv udvikling i spillet. Klubben har samtidig i en længere periode haft en række snakke med Alexander om, hvordan vi sammen kunne løfte Brøndby IF ind i næste strategiperiode og sikre, at vi sammen fortsat kunne udvikle klubben i den rette strategiske retning. Selvom Alex har rigtig meget at byde ind med, så er vi og bestyrelsen i dag kommet til den konklusion, at vi desværre må sige farvel til Alex.

Sportsdirektør Ebbe Sand understreger, at afskeden med Alexander Zorniger ikke er et farvel til den attraktive og underholdende fodbold, som i disse år igen er at finde på Vestegnen.

- Vores måde at tænke fodbold på ændrer sig ikke ved, at vi nu siger farvel til Alexander. Brøndby IF valgte i sin tid Alexander som cheftræner, da hans spillestil netop tog afsæt i måden, vi som klub ønsker at spille fodbold på. Vi kommer derfor naturligvis fortsat til at være tro mod strategien og Brøndby IF’s måde at spille fodbold på. Vi skal underholde vores fans og give folk valuta for pengene, uanset om de er på stadion eller følger med hjemmefra. Nu skal vi have noget af den spilleglæde tilbage, som vi så så meget af i forrige to sæsoner, så vi igen kan glæde vores trofaste fans. Deres støtte til klubben igennem et svært efterår og opstart på foråret har været fantastisk.

Sportsdirektør Ebbe Sand forventer at kunne melde en midlertidig trænerløsning ud senest onsdag.