16. FEBRUAR 2019 kl. 09:15
Zorniger: Vi skal ud og levere bedre

I morgen går turen til det vestjyske, hvor Blue Water Arena lægger stadion til, når vi gæster Esbjerg fB. Ingen af de to hold fik den start på foråret, de havde håbet på, men cheftræner Alexander Zorniger tror på, at der kommer tre point med hjem til Vestegnen fra byen ved Vesterhavet i morgen.

- Det var ikke en af vores bedste kampe, sidst vi mødte Esbjerg fB. Vi lykkedes med at producere en række chancer, selvom Esbjerg fB stod dybt, og så slog de til på en omstilling i slutningen af kampen. Jeg forventer, at de også vil stå dybt i morgen, og det afgørende for os vil derfor være, hvor gode vi er til at håndtere deres omstillinger.

- Netop omstillinger var vi dårlige til mod FC Nordsjælland i sidste runde, og vi formåede ikke at kontrollere deres opspilsbolde, ligesom vi ikke var gode i duellerne, uanset om det var i forsvaret, oppe foran eller på midten. Jeg har set en rigtig god reaktion fra spillerne til ugens træning, hvor vi blandt andet har arbejdet med vores defensive arbejde. Nu skal vi ud og levere bedre end vi gjorde i søndags og tage tre point med hjem.

Netop det defensive arbejde modtog efter kampen i søndags mod FC Nordsjælland en del kritik.

- Når vi spiller så offensivt, som vi gør og med den risiko, der er indbygget i vores spil, så har vi også tidligere haft kampe som den i søndags, hvor vores forsvar får det meste af kritikken efter kampen. Vores spillestil er baseret på, at hele holdet lykkes og lægger presset helt rigtigt. Lykkes vi ikke med vores presspil som hold, så sker det, at forsvaret kommer til at se skidt ud og dermed får kritikken. Det er dog ikke deres skyld, men derimod min skyld, da det er spillestilen, som er risikobetonet. I vores spillestil er vores angreb og midtbane ligeså vigtig i vores defensive arbejde, som vores forsvar er. For hvis midtbanen og angrebet ikke lykkes med presset, så er det, at vi ser kampe som den i søndags, hvor FC Nordsjælland kom frem til alt for mange chancer.

- I vores spillestil kan man ikke skille det defensive og det offensive fra hinanden. Det ene afhænger af det andet. De gange vores offensive spil flyder og ser nemt ud, så er det udelukkende fordi, vi i arbejdet mod bolden har lavet de helt rigtige løb, at vi står kompakt, at vi dækker hinanden af, at vi står parat og så videre. For når vi så erobrer bolden, er vi som hold allerede klar til at skabe en chance. Og når vi taber bolden, skal vi også stå parat som hold og dække hinanden af. Det er det, vi hele tiden arbejder med på træningsbanen på at blive bedre til som hold.

Kampen i morgen spilles kl.18:00 og hvis du ikke allerede har sikret dig billet, kan du gøre det her. Hvis ikke du har mulighed for at støtte holdet på Blue Water Arena, kan kampen ses på 3+.