9. FEBRUAR 2019 kl. 09:45
Zorniger: Kampe mod FC Nordsjælland er tætte og uforudsigelige

I morgen starter Superligaen igen for Brøndby IF, og den første af de seks resterende runder, der er tilbage i Superligaens grundspil, spilles kl.16:00 på Right to Dream Park, hvor modstanderen er FC Nordsjælland.
 
Cheftræner Alexander Zorniger ser tilbage på en god opstart og glæder sig til at se holdet folde sig ud i forårets første kamp.
 
- Første kamp efter en opstart er altid spændende, da man aldrig er helt sikker på, hvor langt man er som hold. Vi har haft en rigtig god opstart, hvor vi har taget skridt i den rigtige retning som hold. Det skal vi så bringe i spil mod FC Nordsjælland. Kampen mod FC Nordsjælland vil give os en klar indikation af, hvor vi reelt står.
 
Cheftræner Alexander Zorniger roser truppen for at have set stærk ud i opstarten, men understreger, at man vil savne Kamil Wilczek på holdet. Brøndby IF må nemlig se bort fra Kamil Wilczek til kampene mod FC Nordsjælland og Esbjerg fB, da disciplinærudvalget i efteråret valgte at tildele den målfarlige polak to spilledages karantæne efter at have gennemgået TV-billederne fra kampen mod Vejle Boldklub.
 
- Truppen ser god ud, og vi har som sagt haft en god opstart, hvor Hany dog har en mindre skade i foden, som han døjer lidt med. Så lige nu er det tvivlsomt, om han kan nå at blive klar til i morgen, men Simon Tibbling er til gengæld begyndt at træne igen med resten af truppen, efter han blev ankelskadet i landskampen for det svenske landshold i starten af januar. Mikael Uhre har gjort det virkelig godt i opstarten, og han er i sin bedste form, siden han kom til os. Han udstråler masser af selvtillid, og de øvrige spillere har set her i opstarten, at han kan levere varen for os, så der er stor tiltro til ham fra alle. Simon Hedlund er blevet integreret godt i truppen og har haft en fin opstart med os, så vi har en række gode offensive muligheder, nu hvor Kamil ikke må være med i de første to kampe. Uanset hvad så vil vi savne Kamil og hans evne til ikke blot at score mål, men også til at bringe energi og følelser ind i vores spil.
 
Cheftræner Zorniger understreger, at selvom man p.t. er på tredjepladsen, så er kapløbet om at komme med i Mesterskabsspillet utrolig tæt.
 
- FC Nordsjælland er seks point efter os, og vi har kun tre point ned til syvendepladsen, og i de sidste seks kampe i Grundspillet møder vi kun hold, som slås for at komme med i Mesterskabsspillet. Så vi kommer til at skulle slås for hvert et point, og intet kommer gratis til os. Det gør det heller ikke i morgen.
 
FC Nordsjælland og deres hjemmebane har cheftræner Zorniger respekt for og forudser en underholdende kamp, hvor omstillinger bliver kodeordet.
 
- Kampe på kunstgræsset oppe i Farum kan nogle gange minde mere om en indendørskamp med de konstante hurtige omstillinger. De kampe, vi har spillet oppe hos FC Nordsjælland, bærer altid præg af dette, og derfor er de tætte og uforudsigelige. Man kan aldrig være sikker på, om man pludselig er 2-0 bagud eller foran med to. Så man kan nok forvente en underholdende kamp i morgen. FC Nordsjælland er rigtig gode på bolden, men vi ser, at de spiller mere og mere på hurtige omstillinger, så det, der bliver afgørende for os i morgen, er, hvordan vi håndterer disse omstillinger. Hvis vi kontrollerer deres offensive spillere og er aggressive i vores pres, når de bygger spillet op, så har vi en god mulighed for at tage alle tre point med hjem.
 
Kampen har kickoff kl.16:00 og kan ses på Canal 9.

Foto: Getty Images