7. FEBRUAR 2019 kl. 18:25
Jesper Møller: Strategisk vigtigt at investere i stadion og talenter

Ved den kommende generalforsamling den 2. april 2019 vil Brøndby IF’s bestyrelse søge bemyndigelse fra aktionærerne til at gennemføre en større kapitaludvidelse med fortegningsret for selskabets aktionærer. Den erstatter den tidligere udmeldte mindre kapitaludvidelse, hvor der ikke var fortegningsret for selskabets aktionærer.

Bestyrelsen sigter nu efter at rejse ca. 100 mio. kr., da der skal investeres i renoveringen af Sydsiden, ligesom lounge-faciliteterne for partnerne skal udvides.

Sportsligt ønsker man ligeledes at investere yderligere i Brøndby Masterclass og den øvrige sportslige sektor.

Bestyrelsesformand Jesper Møller fortæller om de ønskede investeringer.

- Det står i dag klart, at Sydsiden, og måske også dele af Nordtribunen, skal have udskiftet betonelementerne efter knap tre årtiers tro tjeneste. Det er en udskiftning, der kræver en betydelig investering, og det er en af grundende til, at vi ønsker at rejse yderligere ny kapital. Samtidig har vi i dag et stort ønske om at udvide vores lounge-kapacitet, da vi kommercielt vel aldrig har gjort det bedre, end vi gør i dag. Vi kan stort set ikke presse flere partnere ind i vores nuværende lounger, og vi har vel at mærke plads til knap 2.500 lounge-gæster. Siden 2014 har Brøndby IF næsten fordoblet omsætningen fra partnere, og hvis vi skal fortsætte den flotte kommercielle vækst, så har vi behov for at udbygge vores nuværende lounges.

- Vi har siden etableringen af Strategi 6.4 investeret markant i hele fan- og partneroplevelsen på Brøndby Stadion, bl.a. via investeringer i Fanzonen, Familie Loungen og i vores partner-lounges. På Vestegnen er vi begunstigede af en i forvejen meget stærk fankultur og loyale partnere, men vi er også bevidste om, at det kræver løbende investeringer i faciliteterne, hvis vi skal bibeholde den opbakning. Det er vigtigt for dansk fodbolds udvikling, at vi klubber ikke er bange for at investere i forholdene for fans og partnere, da de er fundamentet, i alt hvad vi foretager os. Vi skal alle arbejde for at gøre det så attraktivt som muligt at komme på stadion og se fodbold, uanset om det er for fans eller for partnere.

Det er ikke blot stadionoplevelsen, man ønsker at investere yderligere i, fortæller Jesper Møller. Det er også den sportslige sektor, og herunder Brøndby Masterclass, som skal styrkes.

- Vi har i 2018 foretaget investeringer i Brøndby Masterclass, og vi ønsker at investere yderligere i vores talentudvikling. Vi har siden 80’erne leveret spillere til førsteholdstruppen, landsholdet og Europas største ligaer, og det skal vi fortsætte med. Det kræver tålmodighed at udvikle de bedste talenter, både fra klub og spillerne selv, men det kræver også, at vi kan tilbyde forhold af høj international standard, da konkurrencen for de unge talenter i Europa er større end nogensinde. Med yderligere investeringer i Brøndby Masterclass ønsker vi netop at kunne tilbyde vores unge talenter forhold, der er ligeså gode som dem, de bliver tilbudt i udlandet.

På generalforsamlingen den 2. april 2019 vil bestyrelsen bede om bemyndigelse til kapitaludvidelsen med fortegningsret for selskabets aktionærer, og man sigter efter et provenu på ca. 100 mio. kr. Såfremt generalforsamlingen vedtager bemyndigelsen, vil bestyrelsen arbejde mod, at kapitaludvidelsen er gennemført senest ultimo juni 2019.

For mere information kan fondsbørsmeddelelsen i sin helhed læses her.