31. JANUAR 2019 kl. 10:00
Information om Sydsiden

Ved den årlige kontrolmåling af betonelementerne på Brøndby Stadion identificerede Rambøll sidste år målinger på den nedre del af Sydsiden, som kunne indikere en risiko, hvis betonen blev belastet voldsomt i forbindelse med svingninger - f.eks. fra mange fans, der hopper i takt. Rambøll har nu færdiggjort belastningsundersøgelsen, og den konkluderer, at tiden nu er kommet til, at betonelementerne på den nedre del af sydtribunen bør udskiftes.

Administrerende direktør Jesper Jørgensen forklarer:

- Rapporten fra Rambøll konkluderer, at efter 27 års tro tjeneste er tiden kommet til, at betonelementerne på den nedre del af sydtribunen skal udskiftes. Vi har derfor bedt Rambøll om at få opgaven beskrevet i detaljer og senere sendt i udbud, ligesom der også skal kigges på den nedre del af den nordlige tribune.

Beskrivelsen af projektet på Sydsiden og beregninger til det samlede projekt, den forventede leveringstid samt selve installationen gør, at udskiftningen af betonelementerne forventes at finde sted i 2. halvår af 2019, uddyber Jesper Jørgensen.

- Vi forventer, at udskiftningen af betonelementerne påbegyndes i 2. halvår af 2019, da opgaven først skal i udbud, og derefter skal vi så afvente leverandørens levering og installering af de nye betonelementer. I resten af denne sæson og formentlig i begyndelsen af næste sæson vil vi derfor fortsat have sæder på den nedre del af sydtribunen, som man også oplevede det til vores to sidste hjemmekampe i efteråret. Kapaciteten på den nedre del af sydtribunen vil derfor fortsat være reduceret, så vi minimerer risikoen for markante svingninger på hele tribunen.

Stemningen, som Sydsiden skaber, er unik i dansk fodbold, men sikkerheden kommer først, understreger Jesper Jørgensen.

- Vi har Danmarks mest stemningsskabende fans, og vi er bevidste om, at de sikkerhedsforanstaltninger, vi tager, indtil vi har fået udskiftet betonelementerne, desværre vil være til gene for mange af vores mest aktive fans, men vi ved, at der er forståelse for, at sikkerheden naturligvis kommer først. Vi kunne reelt set godt lukke mange tusinde fans ind på Sydsiden til vores kommende kampe, da det ikke er den statiske vægt, der udgør en eventuel risiko, men derimod store konstante svingninger. Men så skulle vi fortælle de fans, der kom, at de ikke måtte hoppe eller juble på Sydsiden, og det er i praksis helt umuligt. Der findes aldrig et godt tidspunkt at udskifte dele af tribunen på et stadion, da det er en langvarig proces, men vi gør alt, hvad vi kan for at minimere generne for fansene.

I forbindelse med de kommende hjemmekampe vil der komme yderligere information til sæsonkortholdere på Sydsiden med praktisk information og eventuelle restriktioner og ændringer.

Foto: Getty Images