19. JANUAR 2019 kl. 08:45
Zorniger: På en træningslejr kigger ingen på uret

I dag drager Brøndby-truppen af sted på træningslejr, og cheftræner Alexander Zorniger fortæller her, at der de næste 10 dage skal arbejdes på at løfte spillernes fysiske niveau, ligesom der blandt andet også skal arbejdes på at forbedre restforsvaret.

- I efteråret arbejdede vi meget på fundamentet i vores spil, og efter vinterpausen har vi som altid haft meget fokus på det fysiske, herunder at opbygge spillernes udholdenhed. Vi har enkelte spillere, som døjer med småskader, så vi skal bruge træningslejren på at få alle spillere op på samme høje fysiske niveau. Vi skal også arbejde rigtig meget med selve spillet med bolden, hvor vi vil have fokus på vores fart med og uden bold. I efteråret opstod mange af målene, som blev scoret imod os, efter omstillinger, så vi skal arbejde meget med vores restforsvar, når vi mister bolden i en omstilling. Det er et fokusområde, hvor vi skal stabilisere vores spil, så vi ikke er så sårbare, når vi mister bolden.

Med tre daglige træningspas på træningslejren vil der være et naturligt fokus hos spillerne, og netop spillernes fokus er vigtigt, understreger Zorniger.

- At skabe fokus er vigtigt på en træningslejr. Når man i løbet af sæsonen sædvanligvis træner en enkelt gang om dagen, så har spillerne oftest andre gøremål efter træning. På en træningslejr kigger ingen på uret, for der træner vi tre gange om dagen, så der kan man kun have et fokus. At levere sit bedste hele tiden.

Cheftræner Zorniger fortæller, at spillerne er kommet tilbage fra vinterpausen med et godt energiniveau i de første par uger af træningsopstarten, og det er netop den energi, som holdet skal bringe med sig ind i foråret.

- Vi lægger meget vægt på, at vores spillere skal gøre hinanden gode, så vi arbejder meget med at forstærke de indbyrdes relationer og den indbyrdes spilforståelse som hold, men også i de enkelte grupper (forsvarerne, midtbanespillerne og angriberne, red.). Vi har et godt udgangspunkt, da spillerne er kommet tilbage fra vinterpausen med fornyet energi, og det er den energi, vi skal tage med os ind i foråret. Kasper Fisker sad ude i meget af efteråret, og han er nu tilbage, og netop Kasper er en af de spillere, som bringer en masse god energi på træningsbanen med sin positive indstilling. De nye spillere, vi fik ind i sommer, er også kommet tilbage fra vinterpausen med god energi. Som ny spiller er der mange ting, man skal sætte sig ind i, og der har vinterpausen været en god mulighed for mange til at evaluere sit eget og holdets spil.

Brøndby IF spiller sin tredje træningskamp i opstarten på mandag, og her er modstanderen Lokomotiv Tashkent. Kampen bliver livestreamet på Brøndby Indefra, og der er kickoff kl.13:00 dansk tid.