Zorniger: Fokus på fart

01.12.2018 09:00

I morgen spiller Brøndby IF årets næstsidste hjemmekamp og modstanderen er Hobro IK. Sidst de to hold mødtes, blev det til en kneben 2-1-sejr til Brøndby IF, hvor sejrsmålet blev scoret i sidste øjeblik af Mikael Uhre, og cheftræner Alexander Zorniger forventer derfor heller ikke en nem kamp mod søndagens gæster.
 
- Det vil ikke blive en nem kamp, for vi forventer, at Hobro IK spiller med fem nede i bagkæden og med en meget kompakt midtbane, og så vil de gøre som i den første kamp mod os og satse på hurtige omstillinger. For os handler det derfor om at finde og skabe hullerne i deres organisation. Det gør vi ved at have fart i vores spil og skifte spillet fra side til side, mere end vi plejer at gøre, så vi kan få strakt deres organisation og derved få skabt rum at spille i. Når vi så er oppe på den sidste tredjedel, så vil vi se spillerne udfordre Hobro IK i mand-mod-mand situationer, for det har vi kvaliteten til.
 
Spillerne har i ugens løb trænet netop hurtigheden i spillet, ligesom andenbolde har været i fokus.
 
- Vi ønsker fart i spillet igennem hurtige pasninger. Vi har derfor haft øget fokus til træning på, at vi skal have høj kvalitet i vores pasninger, som for eksempel at vi ved præcis, hvor hårde pasningerne skal være, hvilken fod afleveringen skal ligge til osv. Den første berøring er vigtig, når man ønsker fart i sit spil, for hvis man skal bruge et par berøringer, før man er klar til at sende bolden videre i den rigtige retning, så kan man miste noget fart i spillet. Vi har ligeledes haft fokus på andenbolde i vores afsluttende træninger, for vi forventer en kamp, hvor der vil komme en del andenbolde i spil, og dem skal vi være klar til.
 
Kampen spilles kl.18:00 på Brøndby Stadion, hvor Fanzonen vil være åben fra kl.15:00. Læs mere om de mange aktiviteter i Fanzonen her. Har man ikke mulighed for at være på stadion til kampen og støtte holdet, så kan kampen ses på 3+.

Foto: Getty Images