Information til fans på Sydsiden

29.11.2018 12:51

Brøndby IF foretager hvert år rutinemæssige kontrolmålinger af belastningen forskellige steder på Sydsiden. I går modtog Brøndby IF besked fra det rådgivende ingeniørfirma, Rambøll, som laver undersøgelserne, at firmaet på et enkelt af betonelementerne på den nedre del af Sydsiden har fundet målinger, som kan indikere en risiko ved det pågældende element, hvis det belastes voldsomt i forbindelse med svingninger, f.eks. fra mange fans der hopper i takt.

På de andre elementer, som er undersøgt, er der ikke tegn på nogen risiko. Den endelige rapport fra belastningsundersøgelsen ventes færdig i starten af det nye år.

Administrerende direktør Jesper Jørgensen uddyber:

- Vi modtog i går en melding fra Rambøll på, at der på et enkelt af de mange betonelementer på den nedre del af Sydsiden er blevet konstateret målinger, som kan indikere en risiko, hvis det pågældende betonelement udsættes for markante svingninger.

- Det ønsker vi naturligvis at undersøge nærmere, da der knytter sig en række usikkerheder til denne type undersøgelser. Der er ingen umiddelbar tegn på skadelig overbelastning, men vi agerer efter et tydeligt forsigtighedsprincip, og vi iværksætter derfor dels midlertidige forebyggende foranstaltninger og dels en række yderligere analyser og undersøgelser, så vi har et robust datagrundlag at arbejde videre med.

- De yderligere analyser og undersøgelser forventes færdige i starten af det nye år, og det betyder, at fans på Sydsiden vil opleve, at der til de resterende to hjemmekampe i efteråret vil være sæder på den nedre del af Sydsiden, ligesom et mindre område på den nedre del af Sydsiden vil være afspærret.

- Vi vil til de resterende to hjemmekampe, mod henholdsvis Hobro og Vendsyssel, indsætte sæder på den nedre del af Sydsiden, som man kender det fra vores europæiske kampe, ligesom der vil være enkelte afspærringer i den midterste del af tribunen, så vi reducerer kapaciteten på den nedre del af Sydsiden. Dermed reducerer vi risikoen for markante svingninger på hele Sydsiden og i særdeleshed på det berørte betonelement. Vi er klar over, at det vil være til gene for mange af vores mest aktive fans, men selvom der altid er en vis usikkerhed forbundet med resultaterne af disse kontrolmålinger, så finder vi det absolut nødvendigt at få foretaget en tilbundsgående analyse, så vi har et fuldt oplyst datagrundlag at arbejde videre med. 

Sydsiden vil til de to resterende hjemmekampe derfor være åben for sæsonkortholdere og folk, der allerede har sikret sig billet, og det forventes med den fremmøde procent, der normalt er for sæsonkortholdere til december-kampe, at der vil være plads til alle på den nedre del af Sydsiden, men i tilfælde af stort fremmøde til dette afsnit, kan enkelte sæsonkortholdere til dette afsnit i stedet blive henvist til den øvre del af Sydsiden.

Foto: Getty Images