8. NOVEMBER 2018 kl. 12:00
John ’Faxe’ Jensen hyldes med unik spillertrøje

Når vi fredag aften løber på banen til det traditionsrige opgør mod AGF, vil det være i en ganske særlig spillertrøje – nemlig en specialdesignet retro-trøje, der hylder en af de største legender i klubbens historie, John ’Faxe’ Jensen.

’Faxe’ har om nogen sat sit præg på Brøndby IF. Som spiller opnåede han hele 376 kampe for Brøndby IF’s bedste mandskab fordelt på 13 sæsoner. I de 13 sæsoner formåede den dynamiske midtbanespiller at vinde otte mesterskaber sammen. Det er den slags stof, legender er lavet af.

Den specialdesignede hyldesttrøje markerer fortsættelsen af hummels kampagne, der sidste år hyldede en anden Brøndby-legende, Kim Vilfort. Også denne gang er trøjen og kampagnen blevet til i tæt samarbejde mellem Brøndby IF og vores tøjpartner hummel.

- Det er en stor ting for os at være med til at hylde en så stor personlighed som John ’Faxe’ Jensen. Brøndby IF er en klub, der har fostret så utroligt mange legendariske spillere gennem årene, men der er alligevel nogle enkelte, der skiller sig ud.

- Én af dem er uden tvivl ’Faxe’. Hans meritter taler for sig selv, og når han så samtidig har et stort blå-gult hjerte, så var valget helt naturligt. Vi glæder os til at fejre en af de største danske fodboldlegender sammen med Brøndbys fantastiske fans, siger marketingmanager i hummel, Morten Lund.

En blå-gul kærlighedshistorie

Man kan ikke sige John ’Faxe’ uden også at sige Brøndby IF. Historien om Brøndby IF begyndte i 1964 - året efter kom ’Faxe’ til verden, og lige siden har de to fulgtes ad. John Jensen blev nærmest født ind i Brøndbyernes Idrætsforening, da hans far var dybt involveret i klubben både som spiller og senere i andre funktioner.

’Faxe’ skiftede af flere omgange til udenlandske klubber, men blev ved med at vende tilbage til Vestegnen.

Efter sin aktive karriere kastede ’Faxe’ sig over trænergerningen, og fra 2002-2006 var han assistenttræner for Michael Laudrup på det Brøndby-hold, der vandt mesterskabet og pokaltitlen i 2005. Således har ’Faxe’ været involveret i ni ud af ti af Brøndby IF’s danske mesterskaber.

-I Brøndby IF er mange af klubbens legender fortsat en del af fællesskabet på Vestegnen, og vi vil rigtig gerne hylde dem, der har haft stor betydning for klubbens succesfulde udvikling.

- En af de største af slagsen er uden tvivl John ’Faxe’ Jensen, og vi er glade for, at vi sammen med hummel har muligheden for at hylde ham med en særlig spillertrøje, som fører minderne tilbage til hans storhedstid i klubben, siger marketingchef i Brøndby IF, Thomas Skov Petersen.

Ud over meritterne med Brøndby IF opnåede John ’Faxe’ Jensen også en glorværdig landsholdskarriere for Danmark, hvor han især er kendt for sin smukke scoring i EM-finalen i 1992.

Få fat i din egen ’Faxe’-legendetrøje

Selve legendetrøjen, der hylder ’Faxe’, er designet i et retro-look, der kombinerer det bedste fra 80’erne og 90’erne med en moderne trøje anno 2018. Således mødes den æra, hvor ’Faxe’ selv var aktiv, med nutidens fodbold, mens hans navn og meritter er broderet ind i trøjen lige under en historisk udgave Brøndby IF’s klublogo på brystet af trøjen. Trøjen kommer med ’Faxes’ faste nummer – 7 – trykt på ryggen.

Brøndby-fansene får også mulighed for at erhverve sig trøjen, der sælges i et begrænset oplag. Trøjen kan købes fra torsdag den 8. november kl 12.00 på brondbyshoppen.dk. Trøjen kan ses og prøves i Brøndby Shoppen på Brøndby Stadion inden fredagens kamp mod AGF. Den kan dog kun købes online.

Efter kampen mod AGF sættes spillernes kamp-trøjer til salg på en auktion, hvor indtægterne går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne efter ønske fra John ’Faxe’ Jensen.

Du kan bestille din legende-trøje på brondbyshoppen.dk her - den kommer ikke i fysisk salg i Brøndby Shoppen på Brøndby Stadion.