Jan Bech Andersen: Ebbe kender klubbens DNA

31.10.2018 09:49

Tidligere i dag blev Ebbe Sand introduceret som kommende sportsdirektør fra årsskiftet, når Troels Bech træder af. Hovedaktionær og bestyrelsesmedlem Jan Bech Andersen ser frem til det kommende samarbejde med Ebbe Sand og fremhæver blandt andet Ebbes indgående kendskab til klubbens DNA.

- Ebbe kender Brøndby IF efter syv fantastiske og meget succesfulde år i klubben og ved, hvad der skal til for at skabe unikke resultater i en klub som Brøndby IF. Han kender klubbens DNA, og han har en stor respekt for, at det er fællesskabet, der vægter højest på Vestegnen. Ingen er over klubben.

- Rent praktisk har Ebbe rigelig erfaring med at lede en organisation med sine seks år med fodbold-akademiet i Shanghai, samt fem år med hans store projekt i Dubai, som har givet ham masser af erfaring og ballast i forhold til at skabe teams, som supplerer hinanden.

Udover at have et indgående kendskab til Brøndby IF og klubbens DNA, så fremhæver Jan Bech Andersen ligeledes Ebbe Sands store netværk.

- Ebbe har igennem mere end 20 år i den professionelle fodboldverden oparbejdet et stort netværk til både spillere, ledere og trænere. Flere af Ebbes tidligere holdkammerater er i dag agenter og fodbold-eksperter, og efter syv år som stor profil i Bundesligaen, så har Ebbe et enestående netværk og et godt navn i udlandet, der åbner en masse døre.

- Endvidere har Ebbe igennem fra 2008 til 2014 været angrebstræner på det danske A?landshold og derigennem oparbejdet tætte relationer til mange af de bedste danske spillere samt til DBU, hvor Ebbe ligeledes selv har været igennem træneruddannelsen på højeste niveau, og han har været sportslig rådgiver i Schalke 04 fra 2015-17.

- Som sportsdirektør er ens ry og omdømme afgørende i forhold til at tiltrække og sælge spillere, og her har Ebbe et navn som få andre i dansk fodbold.

Ifølge Jan Bech Andersen skal Ebbe ikke ind og lave en revolution, men videreføre det arbejde Troels Bech påbegyndte i strategi 6.4.

- Ebbe skal ind og videreføre det utrolig gode arbejde Troels har igangsat med at udvikle vores Superliga-hold og i at effektuere strategi 6.4. Vi er nået et godt stykke igennem vores første strategiperiode, og vi har på mange punkter overgået vores egne sportslige og kommercielle forventninger, men der er naturligvis stadig masser af arbejde med at eksekvere på strategien, så vi hele tiden ser fremskridt og hele tiden bevæger os fremad.

- Bestyrelsen skal sammen med Ebbe løbende evaluere på, hvordan den sportslige organisation skal se ud i de kommende strategifaser. Her vil Brøndby Masterclass naturligvis også være et af de fokusområder, som Ebbe skal ind og arbejde videre med, så vi kan sikre, at der fortsat kommer talenter fra egne rækker og byder sig til i Superliga-truppen, lyder det fra hovedaktionæren.

Ebbe Sand starter officielt i rollen som sportsdirektør den 1. januar 2019. Det er dog aftalt, at Ebbe Sand og Troels Bech mødes et antal gange i efteråret og begynder overdragelsen af opgaver. Du kan se et længere interview med Jan Bech Andersen og Ebbe Sand senere på Brøndby Indefra.