Wilczek: Vores største fokus er på os selv

27.10.2018 10:00

På mandag gælder det udekampen mod FC Midtjylland på MCH Arena. Der er kampstart kl. 19:00, og de blågule gæster kommer til Herning med gode minder, hvor det blev til sejr i de seneste to møder. 

Seneste opgør mellem de to mandskaber på MCH Arena resulterede i en 3-2-sejr til Brøndby IF, hvor Kamil Wilczek stod for to af scoringerne. Og Superligaens topscorer håber på at kunne gentage succesen mod det nuværende førerhold.  

- For at komme tilbage på sporet, er det vigtigt at vinde mod gode modstandere. Og det er Midtjylland, må vi sige. Vi ved, hvordan man vinder mod dem, og det viste vi også flere gange sidste sæson.

Sidste kamp endte med et uafgjort resultat på hjemmebane. Og selvom det spillemæssigt så godt ud, manglede skarpheden foran modstanderens mål. Noget, der skal ændres til mandagens kamp, ifølge Wilczek.

- Som hold har vi spillet godt de seneste to kampe. Vi skabte nok chancer mod OB til at vinde, og det burde vi bare have gjort. Men sådan er fodbold. Nu skal vi til Herning, hvor vi skal udnytte vores chancer bedre, så vi får alle tre point.

- Det var samme billede i vores sidste møde med dem, hvor vi også var det bedste hold, men desværre fik vi ikke udnyttet det, og kampen endte 2-2. Vores opgave er nu at spille på samme niveau, men være skarpere og udnytte vores chancer i alle 90 minutter.

FC Midtjylland har indtil videre rekorden for mål scoret på hovedstød, hvor de topper Superligaen med 10 styks. Og især standardsituationerne er også noget, man har fokus på i truppen. Men dog ikke al fokus.

- De har et helt åbenlyst våben i deres dødbolde. Der skal vi være meget fokuserede, og hvis vi kan afværge dem, har vi en væsentlig større chance for at vinde. Men som altid er vores største fokus på vores eget spil, og hvis det fungerer, kan vi også slå FCM. 

- Det bliver en fysisk kamp, men vores spil er lagt an på hurtighed, og når vi har slået dem, har det være på grund af, at vi har spillet uden om dem. Så det har vi fokus på frem for at blive skræmt af deres fysik og spillestil. 

Alt i alt glæder den polske angriber sig til mandagens kamp.

- Jeg kan godt lide de her kampe. Det er som regel kampe med højt tempo og mange dueller, og der er altid mange chancer. Så det passer mig rigtig fint, og jeg håber at kunne vise mine kvaliteter på mandag. 

Det er ved at være sidste udkald, hvis du vil have billetter til opgøret på MCH Arena, da der ikke er mange tilbage. Du kan sikre dig plads til kampen her.

Hvis du tror, at Kamil Wilczek gentager bedriften fra sidste besøg i Herning og scorer to mål mod FCM, er der lige nu odds 7.0 at hente hos Betfair.

Foto: Getty Images