12. OKTOBER 2018 kl. 13:45
Kevin Mensah: Tålmodigheden skal bevares

I seneste sæsons sidste kamp - på hjemmebane mod AaB - måtte Kevin Mensah lade sig udskifte med en korsbåndsskade. Siden den kamp i maj har Brøndby-angriberen arbejdet hårdt på at komme tilbage i topform, og den seneste tid har de fans, der har set holdet træne, også kunnet se Mensah ude på træningsbanen.

- Jeg har været med på træningsbanen i et stykke tid, hvor jeg allerede efter to måneder kunne lunte rundt med bold. En gulerod er, når det går godt, så kan man få lov til at bygge på og øge intensiteten.  Det er en kæmpe gave at komme ud på banen og få græs under fødderne, og når vejret er, som det er i øjeblikket, så gør det tingene langt mere sjovt, lyder det med et smil fra den vævre angriber, der hele tiden prøver at bevare det gode humør og fokusere på de positive elementer i genoptræningen.

- I starten lå jeg derhjemme med store smerter, hvor man hurtigt kommer videre til at smide krykkerne, til at kunne gå, til at kunne løbe – det hele har været step by step, som gør, at tiden føles, som om den går hurtigt. Jeg er heldigvis ikke stødt ind i så mange setbacks, så det går kun én vej.

I genoptræningen til igen at kunne træde ind på fodboldbanen har Kevin Mensah også forsøgt sig med en helt anden sportsgren. En hårdslående én af slagsen.

- Jeg har i genoptræningen gået til noget boksning, som jeg har forsøgt mig med, da jeg var yngre. Det er skønt at få hovedet væk og tale med nogle andre mennesker. Det er helt vildt godt konditionelt, hvilket også hjælper mig på vej mod den gode form. Jeg nyder bestemt at kunne komme i form og få brændt noget energi af.

- Fra nu af handler det om at komme mere på banen og bygge på kondition og styrke – så tager det den tid, det tager. Det er bare vigtigt, at jeg bevarer tålmodigheden. Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at spille, før knæet er 100% parat, lyder det optimistisk fra Brøndby IF’s nummer 14.

Foto: Getty Images