17. SEPTEMBER 2018 kl. 14:50
Masterclass-overblik: Store præstationer for de unge

I weekenden var der for enkelte Masterclass hold kamp, og her vandt U15-mandskabet meget overbevisende i Køge, mens U14 var en tur i Farum. Der var ingen kampe i weekenden for U19 og U17 vedkommende. U13 spillede i sidste uge pokalkamp, hvor det blev til videre avancement.

U15: Turneringspræmiere i overbevisende stil
Sune Jensens U15-drenge spillede deres åbningskamp søndag. Efter længere forberedelser med blandt andet udenlandske turneringer var det endelig tid til, at Øst 1-rækken skulle sparkes i gang. Og med en 6-0-sejr kan cheftræneren i hvert fald ikke klage over starten - Sune Jensen udtaler:

- Det er første gang, vi møder HB Køge, så det var interessant at se, hvad de ville komme med. Vi spiller en rigtig fin kamp, hvor vi især i første halvleg viser vores kvaliteter. Vi fører 3-0 ved pausen, men tempoet i anden halvleg bliver lidt for langsomt. Vi har stadig et fint overtag i anden halvleg, men jeg kunne godt have tænkt mig at se os kværne videre, fortæller træneren, der mener, at den gode opstart har været til gavn for holdet.

- Vi har spillet en masse turneringer i opstarten, og det, tror jeg bestemt, har været til gavn for vores spil. Et af de parametre, vi har forstærket os på, er i det mentale, hvor vi i turneringerne har spillet mange kamp. Det betyder, at vi har fået trænet psyken og forberedelserne, som er vigtigt, før man kan sætte sig mentalt op til en kamp.

- I kampen mod HB Køge ligner vi virkelig et Brøndby-mandskab. Vi har en god aggressivitet, og i genpresset sidder vi der også. At vi får en god start efter en god opstart er så en bonus. Jeg er spændt på at se, hvordan gutterne tager det med ind i resten af efteråret.

Brøndby IF – HB Køge 6-0 (3-0)
1-0 Oscar Sejrup
2-0 Oscar Sejrup
3-0 Benjamin Kold
4-0 Oscar Sejrup
5-0 August Carlsson
6-0 Kasper Larsen

Startopstilling

Oscar Sejrup – Phillip Näf

Benjamin Kold

Jonas Nørrestrand – August Carlsson

Kasper Larsen

Hüseyin Tokat - Hugo Ryg – Mikkel Fredsgaard – Lucas Bakx

Mikkel Jensen

Bænken
Deniz Arabaci
Hjalte Andersen
Solomon Opoku

U14: En kamp med højt niveau
Morten Corlins mandskab havde taget turen nord til Farum, hvor der ventede en svær opgave mod Farum BK. Kampen var jævnbyrdig og endte også med en pointdeling. I kampen var der flere gode elementer, som er værd at bygge videre på, fortæller cheftræneren:

- Jeg vil kalde opgøret for en topkamp med to af de bedste hold i landet. Vi starter fint og kommer frem til nogle store chancer og får også scoret et flot mål. Jeg synes, vi spiller godt, hvilket man også må sige, at Farum gør. Der bliver skabt flere chancer i begge ender, hvor kampen står og vipper mellem de to hold. Vi når endda også at score til 2-0, men vi får målet underkendt for offside, hvilket nok kunne have lukket kampen til vores fordel, lyder det fra Corlin, der føler, at der var noget at hente i opgøret.

- I anden halvleg kommer de bedre ud, end vi gør. Vi får sværere ved at spille os frem til chancerne, hvor vi så lukker et lidt uheldigt mål ind til 1-1. De viser, at de er et godt hold, som giver os problemer. Alt i alt spiller vi en yderst fornuftig kamp på et højt niveau, hvor mange af gutterne får vist hvad de kan præstere.

Farum BK – Brøndby IF 1-1
0-1 Mohamed Salah
1-1

Startopstilling

Mohamed Salah

Benjamin Kold – Bertram Kvist – Kean Tran

Hector Vinsteen – Mathias Jensen

Matteo Grosso – Ludwig Vraa-Jensen - Mikkel Durlev – Malek Bakhit

Christian Rust

Bænken
Patrick Aurø Allentoft
Lauge Damgaard Pedersen
Lucas Sykus

U13: Pokalsejr i Slagelse
U13 spillede i den forgangne uge i pokalturneringen. Her var de taget en tur mod vest, hvor Slagelse B&I ventede. Kampen var en tæt affære, men Brøndby IF formåede at spille sig videre til næste runde med en 1-0-sejr.