11. SEPTEMBER 2018 kl. 14:30
Masterclass-overblik: Overbevisende sejr og sølv i Holland

I weekenden var det ikke alle holdene fra Masterclass, der var i spil i deres respektive turneringer. U19 sad over på grund af landsholdspause, ligesom U14 og U15 var oversiddere i deres turneringer. U13 har været på tur i Holland, hvor det blev til endnu en flot placering ved stævnet i Venlo.

U17: De gode takter fortsatte
Træner for U17, Anton Lyme, har fået en overbevisende start i U17 drengeligaen. I en liga, der byder på hård modstand, lykkes det endnu engang for Lyme at hive tre point hjem. Det er således blevet til otte point hjem i de indtil videre fire ligakampe. At holdet ligger placeret, hvor de gør, er heller ikke helt ufortjent, i hvert fald ikke hvis man skal tro træneren selv.

- Resultatet fejler i hver fald ikke noget, det er vi selvsagt rigtig glade for. Vi står dog ikke og er ellevilde over det, fordi vi vinder 4-0. Der var nogle ting, der fungerede godt, og det var især spillet efter erobringen, hvor vi var dygtige til at få den spillet fremad hurtigt og få udnyttet deres ubalance. Det er også lidt af den bitre erfaring, vi har lært fra kampen sidst, da vi mødte Silkeborg, som i modsætning til OB var meget dygtige til at komme hurtigt bag bolden, hvor vi kom til at spille for langsomt fremad. Her var vi i kampen mod OB gode til ikke at give dem muligheden for at komme hjem og stå.

- Vi skaber selv mange chancer, hvor vi samtidigt holder OB fra chancer inden for målrammen, så det defensive så solidt ud. Vi ligger nummer tre i en svær række, men vi har meget arbejde at gøre endnu, for vi er ikke tilfredse med placeringen, før vi ligger øverst i tabellen. Jeg synes, at holdet er lykkedes med mange ting. Vi står sammen, samt vi er rykket på parametre, som er vigtige her i Brøndby IF – sammenholdet og fællesskabet i truppen ligesom vi gør tingene sammen, runder cheftræneren af med at fortælle.

Brøndby IF – OB 4-0 (2-0)
1-0 Elias Gärtig
2-0 Oliver Rytter
3-0 Mathias Kvistgaarden
4-0 Oliver Rytter

Mathias Kvistgaarden – Joseph Mwamba

Oliver Rytter

Frederik Valdbjørn – Laurids Brandt Andersen

Marinus Larsen

Matin Saleh – Elias Gärtig – Oscar Salling – Filip Andersen

Lucas Ziegler

Bænken:
Magnus Ravn
Noah Salling
Tobias Juul
Victor Sander Petersen

U13: Endnu et stort resultat
I weekenden var det atter tid for Azad Corlus trup at drage til en turnering, som denne gang blev afholdt i Venlo i Holland. Mønsteret lignede det stævne, der blev spillet i Kastrup for nogle uger tilbage, hvor man suverænt gik videre helt til finalen, før man måtte se sig slået. Ligesom i turneringen i Kastrup, blev det i Venlo til endnu en flot sølvmedalje, hvor Brøndby-spilleren Saman Jalaei blev kåret turneringens bedste spiller. En tilfreds cheftræner sætter her nogle ord på turneringen i Holland.

- Vi tog til Venlo tidligt fredag, hvor vi blev indlogeret hos hollandske værtsfamilier og fik lidt gang i benene. Det blev intensivt med en masse kampe, hvor vi havde tre af kampene lørdag og tre søndag. Det betyder, vi har fået testet en masse ting og prøvet en masse ting af.

- Vi forventede, at det ville blive rigtig svært mod de mange prominente modstandere, vi stod til at møde. Jeg vil ikke sige, det er overraskende, men vi var bedre end de hold, vi mødte, på næsten alle parametre. Holdmæssigt og taktisk stod vi fornuftigt på banen, vores pres var godt, samt vi var bedre afstemte end modstanderne. Vi lukker kun tre mål ind på seks kampe, det vidner også om, at der er nogle ting, der fungerer. Som træner er det en kæmpe fornøjelse at se, at det allerede kan lade sig gøre i U13 fodbold, lyder det fra træneren.

- Det er vigtigt, at drengene forstår det pres, der kan være i en finalekamp. For når nogle af dem en dag skal spille inde på Brøndby Stadion - jeg ved godt, det er tidligt at tænke på - men så er der altid pres på. Så jo flere finaler vi kommer i og store kampe, vi spiller, desto nemmere bliver det for drengene i fremtiden at spille professionelt, og dét skal være vores mål.

- Vi har været i gang i to måneder nu, hvor vi har været i tre finaler ud af tre mulige. Vi har spillet 22 kampe og kun tabt to af dem i finalerne. Og det har været i kampe, hvor vi har mødt nogle virkelig gode modstandere. Drengene er en god gruppe, som indbyrdes presser og konkurrerer med hinanden. Alt i alt er jeg meget tilfreds med mine drenge, lyder det afslutningsvis fra Corlu.

Turneringen i Venlo
Borussia Mönchengladbach – Brøndby IF 0-1
Roda – Brøndby IF 0-3
Fortuna Dusseldorf – Brøndby IF 1-2
FC Utrecht – Brøndby IF 0-2
Regional-holdet – Brøndby IF 0-6

Finale:
FC Köln – Brøndby IF 2-0