3. SEPTEMBER 2018 kl. 14:25
Masterclass-overblik: Pokalturnering og en tur mod vest

Efter en fornem sæsonstart for Masterclass-trupperne var det i denne runde ikke alle resultater, der levede op til trænernes forventninger. Der blev dog vist en masse positive elementer, som er værd at bygge videre på. U19 og U17 var en tur i Silkeborg, alt imens U15, U14 og U13 spillede pokalkampe i den forgangne uge.

U19: Nederlag trods godt spil
Efter gode resultater i U19 Drenge Ligaen blev det for første gang i sæsonen pointløst for Joakim Mattssons mandskab. Det blev til et 2-1-nederlag mod Silkeborg IF, der hjemme på kunststofbanen på JYSK Park tog imod Brøndby IF. Mattsson fortæller:

- Vi kommer bagud på en dødbold efter 20 minutters spil i en periode, hvor vi ikke er så gode i vores pres og sammenhæng. Vi viser ikke den nødvendige aggressivitet, og så var Silkeborg bare gode på dagen, hvor de også nyder godt af at spille på deres kunststofbane. Vi har en smule problemer i første halvleg, men vi skal stadig ikke lukke et mål ind.

- Sidst i første halvleg får vi et straffespark, som vi scorer på, det får os tilbage i kampen og er medvirkende til, at vi spiller en god anden halvleg. Vi får i pausen talt nogle ting igennem, hvilket resulterer i, at vores pres og aggressivitet bliver bedre. Vi kommer frem til de chancer, vi skal bruge, men vi kan ikke få scoret.

- Silkeborg scorer syv minutter før tid, hvor drengene viser en god reaktion og forsøger at komme med et modsvar, desværre mangler den sidste effektivitet. Jeg er på trods af resultatet nogenlunde tilfreds med, hvad vi præsterer.

Silkeborg IF - Brøndby IF 2-1 (1-1)
1-0 Frederik Ibsen
1-1 Agust Hlynsson (Straffespark)
2-1 Oliver Haurits

Startopstilling:

Peter Bjur – Anton Bisgaard

Jesper ”Jobbe” Lindstrøm

Morten Frendrup – Agust Hlynsson

Frederik Nørrestrand

Jacob Rasmussen – Emil Staugaard – Anton Hendriksen – Kasper Jørgensen

Mads Hermansen

Bænken:
Andreas Andersen
Ertugrul Teksen
Lucas Balck
Tobias Juul

U17: To point tabt til sidst
Masterclass U17 og træner Anton Lyme tog ligesom U19-holdet en tur til Silkeborg på JYSK Park. Her så resultatet fint ud lige indtil allersidst. Det var naturligvis en lidt ærgerlig træner, vi havde fået fat i. Anton Lyme fortæller:

- Vi får en lidt svær start, hvor Silkeborg formår at lukke det centrale rum. Selvom vi har bolden meget, så spiller vi for langsomt og får ikke åbnet deres forsvar. Silkeborg får kørt en masse omstillinger på os, sammenlagt med at vi bliver tvunget til udskiftning i forsvaret. Det giver Silkeborg nogle muligheder, som de heldigvis ikke får scoret på.

- Vi kommer dog på 1-0, og vi formår i løbet af anden halvleg at gøre os mere kompakte. Vi holder dem egentlig mere eller mindre fra store chancer og får endda selv scoret. Til sidst i kampen virker det, som om at vi bliver bange for at vinde. Det bliver langt mere defensivt, og ud af ingenting får Silkeborg reduceret. I overtiden formår de også at tilkæmpe sig et straffespark.

- Drengene var skuffede efter kampen, men det var vores egen skyld, at vi ikke får de tre point med hjem. Vi får vist, at når vi sætter tempo i vores opbygning, så har Silkeborg svært ved at dæmme op for det. Det er noget af det, som vi kan tage med videre fra dette opgør, fortæller Anton Lyme, alt imens han sidder og analyserer kampen på sin computer.

Silkeborg IF – Brøndby IF 2-2 (0-1)
0-1 Andrew Oseni
0-2 Christian Friedrich
1-2 Niclas Pedersen
2-2 Frederik Carstensen (Straffespark)

Startopstilling:

Andrew Oseni – Mathias Kvistgaarden

Oliver Rytter

Laurids Andersen – Frederik Valdbjørn

Victor Petersen

Filip Andersen – Elias Gärtig – Joseph Mwamba – Matin Saleh

Lucas Ziegler

Bænken:
Noah Salling
Marinus Frederik Løvgren Larsen
Christian Friedrich
Tobias Juul

U15: Komfortabel sejr og justering af mekanismer
Sune Jensens U15-drenge spillede i onsdags pokalkamp, og modstanderen var KFUM Roskilde. Det blev til noget af en målfest, da opgøret endte 6-0 til Brøndby IF. Cheftræneren var da også fornøjet over, hvad han så.

- Der var niveauforskel mellem de to hold, det fik vi også vist. Vi kørte godt på i hele kampen, og vi fik præsteret en koncentreret indsats, hvor vi skabte en masse chancer, hvilket også resulterede i mange mål. Vi har haft lidt udfordringer med at få puttet dem ind her i opstarten, så det var rart at få ændret det.

- Drengene kørte på, selvom vi var store favoritter. Man kan godt frygte, om drengene er klar til at give den alt i disse opgør, men vi fik vist, at vi var klar med en meget professionel indsats. Koncentration og professionalisme er to af de fokusområder, vi håber, drengene har taget med videre. Alt i alt en god præstation mod en modstander, der gerne ville spille fodbold, lyder det afslutningsvis fra en tilfreds cheftræner.

Startopstilling:

Oscar Sejrup – Philip Näf

Benjamin Luka Kold

Jonas Nørrestrand – August Carlsson

Simon Blæsdahl

Hüseyin Tokat – Hugo Ryg – Hjalte Andersen – Lucas Bakx

Lucas Lange

Bænken:
Mikkel Jensen
Mikkel Fredsgaard
Bashar Mageed

Ligeledes sad både Masterclass U13 og U14 sad i weekenden over i ligaturnerings-regi. U13 spiller anden turneringskamp i morgen tirsdag den 4. september, det samme gør sig gældende for U14, som spiller onsdag den 5. september. Begge mandskaber var i forrige uge i kamp i pokalturneringen, her blev det til to komfortable sejre:

U14
Vallensbæk – Brøndby IF 1-9
U13
Solrød FC – Brøndby IF 1-3