Optakt: Info og stats om KRC Genk - Brøndby IF

22.08.2018 10:55

Dommer: Andris Treimanis (LVA)
Kickoff: 20:30
TV: 6'eren 
Billetsalget er lukket
Liveupdate: BrondbyLive på Twitter

Kampform
KRC Genk: V-V-V-V-U
Brøndby IF: T-V-T-V-V

Seneste indbyrdes opgør
Ingen tidligere opgør

Karantæne
Ingen
---
Joel Kabongo

Vinkler om kampen
Dette er den sidste runde i kvalifikationen også kaldet playoff-runden, hvor vinderen over de to opgør skal spille det eftertragtede gruppespil i Europa League. Hvis Brøndby IF går videre som samlet vinder efter de to opgør, bliver grupperne til Europa League trukket den 31. august i Monaco.

Vi har aldrig før mødt Racing Genk, men til gengæld har vi før mødt belgisk modstand i europæisk sammenhæng. Begge gange var modstanderen Club Brügge i to opgør, som ikke endte med videre avancement for Brøndby IF. Første gang var i 1988, hvor vores startopstilling blandt andet bød på navne som Peter Schmeichel, Turbo-Bent og Kim Vilfort. Det samlede resultat efter returopgøret endte 2-2, men reglen om udebanemål var afgørende og sendte derfor Club Brügge videre. Anden gang vi mødte Club Brügge var i 2014, hvor vi ikke helt kom så tæt på og røg ud med samlet 5-0 efter to opgør.

På Racing Genks midtbane løber ukrainske Ruslan Malinovsky rundt. Han har været inde i en imponerende stime, hvor det er blevet til syv mål i de seneste ni kampe, han har været involveret i, herunder Jupiler League-, Europa League- og træningskampe. En trup, som blandt andet byder på to danske ansigter i form af Joakim Mæhle og Marcus Ingvartsen.

I 2017 gik Racing Genk hele vejen til kvartfinalenerne i Europa League. Her mødte belgierne Daniel Wass' tidligere klub, Celta Vigo, som blev for stor en mundfuld og de måtte se sig slået ud med 4-3 samlet.

Foto: Getty Images