21. AUGUST 2018 kl. 09:27
Masterclass-overblik: God start på sæsonen

I weekenden blev sæsonen skudt i gang for holdene i Brøndby Masterclass, hvor alle hold var i aktion. For U15 var det dog ikke point i den hjemlige turnering, der var på spil - de deltager nemlig i et stort stævne i Kina. Det stævne kommer der et referat fra, når det er færdigspillet.

U19: Et flot comeback

I lørdags var Brøndbys U19 Masterclass-hold på besøg i Farum på Right to Dream Park. Det blev træner Joakim Mattssons første turneringskamp, og han fik en turnerings-debut, han kommer til at huske. Kampen var hæsblæsende med en masse mål og en overtids-scoring til allersidst.

- Jeg er tilfreds, med at vi får et point, efter vi var helt væk i perioder af kampen. Vi fortjener måske ikke helt pointet, men det får vi med os alligevel, og det viser lidt om de her unge gutters moral. Der er ting, vi kunne have gjort anderledes, men udtrykket, synes jeg, er godt, lyder det fra Joakim Mattsson.

- Vi lukker dog fire mål ind på 10 minutter, hvilket man som modstander burde mene var nok til at vinde en kamp. Der kommer mere vind i sejlet i anden halvleg, og vi får pointet, men vi skal arbejde på ikke at give så mange chancer væk. Mads Hermansen står en god kamp, og så er det fedt, at vi formår at score to minutter før tillægstiden løber ud. Det, som glæder mig, er, at vi får pointet på en dårlig dag.

FCN – Brøndby IF 4-4 (4-1)

0-1 Andreas Andersen
1-1 Tochi Chukwuani
2-1 Chukwuemeka Nnamani
3-1 Isaac Atanga
4-1 Isaac Atanga
4-2 Peter Bjur
4-3 Magnus Warming
4-4 Anton Hendriksen

Startopstilling:

Roni Arabaci – Peter Bjur

Jesper ‘Jobbe’ Lindstrøm

Agust Hlynsson – Andreas Pyndt Andersen

Frederik Nørrestrand

Kasper Jørgensen – Anton Skipper Hendriksen (A) – Emil Staugaard – Lucas Rejnhold Steen

Mads Hermansen

På bænken:
Ertugrul Teksen
Daniel Stefan Holsting
Magnus Warming
Mikkel Eslund

U17: Hård opgave i Farum

Anton Lyme, cheftræner for Brøndbys U17-hold, kunne lørdag tage et enkelt point med hjem fra Farum. Det var en kamp, hvor pointet ikke var til at se indtil ganske kort før tid.  

- Vi kommer godt ud til opgøret, hvor vi har en fin kontrol i første halvleg. FCN får scoret lidt ud af ingenting, hvor vi ikke er helt afstemt i vores positioner i det her nye spilsystem, vi forsøger at praktisere. Det reagerer vi egentligt godt på og får skabt nogle store chancer i form af friløbere. De får efterfølgende et straffespark, som ikke helt er der, hvorefter de scorer og tager initiativet i kampen.

- Drengene viser god moral i anden halvleg, hvor vi reagerer godt på scoringerne i mod os. Jeg synes også, vi i allerhøjeste grad matcher FC Nordsjællands niveau i kampen. Vi har i opstarten været ramt af en masse små-skavanker, så vi har endnu ikke ramt en ideal-opstilling i kampene op til sæsonåbningen, lyder det fra cheftræneren.

FCN – Brøndby IF 3-3 (2-0)
1-0 Christian Rasmussen
2-0 Christian Rasmussen (Straffe)
2-1 Mathias Kvistgaarden
3-1 Andreas Bredahl
3-2 Christian Friedrich
3-3 Oliver Rytter (Straffe)

Mathias Kvistgaarden – Andrew Oseni

Oliver Rytter

Laurids Andersen – Frederik Valdbjørn

Marinus Larsen

Filip Andersen – Oscar Salling – Elias Gärtig – Matin Saleh

Tobias Juul

På bænken:
Joseph Mwamba
Christian Friedrich
Victor Sander Petersen
Lucas Ziegler

U14

Cheftræneren, Morten Corlin, fik resultatmæssigt en god start på sæsonen. På hjemmebane skulle der følges op på de gode takter fra sidste sæson, hvor U14 vandt mesterskabet. B93 lagde vejen forbi Brøndby i et opgør, som blev en uskøn affære.

- Vi spiller ikke vores bedste kamp, men vi starter godt i det første kvarter. Vi skaber chancer og scorer, hvorefter vi falder noget i niveau. Det sker samtidigt med at B93 kommer ind i kampen, og vi kommer lidt på hælene. I mod spil og chancer får vi lavet et mål på offside. Det frustrerer B93, og fra det øjeblik bliver det en lidt grim kamp med frustrationer og hårde tacklinger.

- B93 kunne godt have taget alle tre point, men det er også en kvalitet at vinde, selvom man ikke spiller op til sit bedste, lyder det med et smil fra træneren.

- Vi forsøger hele tiden at blive mere direkte i udtrykket, så vi kommer til at ligne Superliga-holdet mere. Så det er klart, noget vi arbejder hen imod.

Brøndby IF – B93 3-1
1-0 Matteo Grosso
1-1 Baba-Rashid Dyfan
2-1 Benjamin Kold
3-1 Matteo Grosso

Startopstilling:

Matteo Grosso – Patrick Allentoft – Benjamin Kold

Carl-Emil Pedersen – Bertram Kvist

Ludwig Vraa

Mathias Jensen – Lauge Pedersen – Mikkel Durlev – Malek Bakhit

Christian Rust

På bænken:
Michael Opoku
Kean Tran
Mohamed Salah Ali

U13: En god start

De yngste Masterclass-talenter startede lørdag sæsonen på fornem vis. Modstanderen var FC København, som på Frederiksberg tog imod et Brøndby-hold, der bestemt var kommet for at spille fodbold. Det blev til en overbevisende start for cheftræner Azad Corlu, som kunne tage en 5-1-sejr med hjem til Vestegnen.

- Det er altid sådan, at der er lidt kaos i starten af sæsonen. Drengene spiller både 8-mands og 11-mands i opstarten, så man er som træner spændt på, om de forskellige spillere kan nå at tilpasse sig ændringerne. 11-mands er med offside, det er 8-mands ikke, så der er nogle store forskelle. Det betyder naturligvis at første turneringskamp altid er lidt spændende. Sidste år lagde vi ud med at tabe til selvsamme modstander 8-4, men i år var vi klar, lyder det afslutningsvis fra Azad Corlu.

KB – Brøndby IF 1-5
0-1 Saman Jalaei
0-2 Saman Jalaei
1-2
1-3 Saman Jalaei
1-4 William Muckadel
1-5 William Muckadel

Startopstilling:

William Muckadel

Hamed Traore – Saman Jalaei

Nikolaj Larsen

Oliver Lauritsen – Noah Ibsen – Lukas Larsen

Noah Sømmergaard

På bænken:
Akwasi Okuse
Viktor Sørensen
Adam Jensen