Nikolai Laursen - tilbage på Vestegnen

16.08.2018 13:51

Det var en kamp for næsten et år siden, der for alvor markerede det for Nikolai Laursen. I det sydøstlige Holland var Jong PSV på besøg hos Helmond Sport i landets næstbedste række, og godt 2.000 tilskuere kunne se hjemmeholdet føre kampen 1-0 med en lille halv time igen.

Efter 64 minutter kunne den unge dansker krydse sidelinjen og løbe ind til sit første rigtige indhop siden den korsbåndsskade, der havde holdt ham ude i et lille år, og sendt ham op på tribunen i størstedelen af sidste sæson. Det officielle comeback siden skaden kom godt nok fire dage forinden, hvor det blev til to minutter i kampen mod De Graafschap, men i dag havde han rigtig muligheden for at vise, hvor langt han var i genoptræningen. Og da dommeren fløjtede af på SolarUnie Stadion, havde han efterladt et tydeligt signal over for trænerstaben og de 2.000 fremmødte tilskuere.

Med to mål afgjorde han kampen til PSV’s fordel og spillede fast resten af sæsonen.

Vejen til sejrsmålet i det 88. minut havde været lang, og Nikolai Laursen havde været nødt til at kæmpe hver dag siden sit skifte til PSV Eindhoven to år tidligere.

- Det har altid været min drøm at spille i udlandet, og nu fik jeg chancen for det. Men tidligt i forløbet brækkede jeg desværre min ankel og var selvfølgelig ude et godt stykke tid. Der gik noget tid, før jeg fandt rytmen efter den, og da jeg så følte, at jeg kunne træne for fuld skrue, får jeg en korsbåndsskade. Fra det tidspunkt vidste jeg, at der kun var én vej, og det var at arbejde stenhårdt, fortæller Laursen, der ikke lægger skjul på, at det til tider var rigtig hårdt at komme igennem.

Men især et godt bagland hjalp det unge talent med at blive ved med at se fremad.

- Man skal have gode mennesker omkring sig for at komme over sådan en omgang. Det handler bare om at acceptere situationen, som den er, og klø på for at komme igennem det. Det kan let blive en ond cirkel, hvor man er frustreret og sur, og hvor man ikke rigtig ved, hvad man skal gøre. Så der er det vigtigt, at man har nogle at snakke med, og at man fokuserer på fremgangen.

- Det gælder om at finde nogle andre ting, man kan lave, så man ikke bliver ved med at tænke på alt det dårlige. Jeg prøvede hele tiden på at gøre ting, der gør mig glad og ikke bare sidde derhjemme, for det er der, man bliver i dårligt humør. Tage ud at spise, se en film i biografen – det kan være alt muligt. 

Gode råd fra verdensstjerne
Det var dog ikke kun familien, der hjalp Nikolai Laursen gennem genoptræningen. Der var også en tidligere Manchester United- og Real Madrid-spiller, der gav den unge dansker nogle gode råd med på vejen.

- Jeg snakkede med Ruud van Nistelrooy. Han var igennem det samme, lige inden han skiftede til Manchester United, så jeg fik nogle gode råd af ham. Det giver selvfølgelig motivation at snakke med en som ham og vide, at det altså er muligt at komme tilbage fra sådan en skade, selvom det kan se lidt sort ud i øjeblikket, husker Laursen, som især tog en lektie med sig fra genoptræningen.


Foto: Getty Images

- Når benene føles som før, er der ingen grund til at tænke på det. For så begrænser du bare dig selv og passer lidt på. Det nytter ikke noget. Der er ikke noget, der kan slå mig ud. Det var det værste, der kunne ske – rent fodboldmæssigt – og det kom jeg igennem. Det har gavnet mig mentalt.

Tilbage på Vestegnen
Nu sidder Nikolai Laursen i Brøndby. Tilbage i klubben hvor han startede karrieren som seksårig. I første omgang på et lejeophold sæsonen ud.

- I starten føltes det da lidt mærkeligt at være tilbage her. Men det har været superdejligt, og jeg kender jo alle, så det er som at komme hjem. Og rent fodboldmæssigt var jeg jo heller ikke taget tilbage, hvis jeg ikke troede på projektet, og at jeg kunne bruges som fodboldspiller. Så det giver mening, det hele, fortæller Laursen, der har fået nummer 18 i den blågule trøje. 

- Jeg har fulgt lidt med, og det tiltaler mig helt vildt meget, at Brøndby igen er med oppe og spille om medaljer. Men også at få implementeret spillestilen betyder noget. Der er mange elementer i den, jeg kan lære rigtig meget af, og som kan gøre mig til en mere komplet fodboldspiller.

Det næste comeback
Det er svært at se Nikolai Laursen i den gule trøje uden at tænke på især ét øjeblik – sådan er det for mange fans, men også for spilleren selv. Vi skal faktisk tilbage til hans allerførste minutter i Brøndby-trøjen.

- Jeg vil aldrig glemme, da jeg fik debut i Superligaen og scorede her på Brøndby Stadion. Det står rigtig stærkt, og jeg håber rigtig meget på, at jeg kan få mange ”nye bedste minder”, hvis man kan sige det på den måde. 


Foto: Arnason.dk

Den nu 20-årige angriber er klar til endnu et comeback. Denne gang er det ikke efter en skade, og allerede hans første optræden i truppen har givet en lille forsmag på, at det heller ikke bliver med blot 2.000 tilskuere på et lille stadion i det sydøstlige Holland. 

 - Det er for vildt, når Sydsiden råber ens navn. Jeg har ikke været på stadion i lang tid, for det har simpelthen ikke kunnet passe, når jeg bor i Holland. Men da jeg kom tilbage og blev råbt ned, blev jeg helt overvældet. Det var en stor oplevelse, og jeg havde helt glemt, hvor stort det er.

- Det gør bare en glad og giver mig ekstra motivation. Jeg glæder mig så meget til at spille for fansene og forhåbentlig også vinde nogle medaljer til Brøndby. Det er det eneste, jeg har i hovedet lige nu. 

Nikolai Laursen er med i truppen til returopgøret mod Spartak Suboptica på Brøndby Stadion i aften. Du kan købe billet til kampen her, og hvis Brøndby IF går hen og vinder 2-0 igen, kan du hos Betfair få odds 5,5.