Zorniger: Har nok kvalitet til at vinde

11.08.2018 09:00

Brøndby-truppen er tilbage i Danmark efter torsdagens kamp mod Spartak Subotica, og i morgen venter endnu en vigtig kamp, når sæsonens første Derby løber af stablen i Telia Parken kl. 16:00.
 
Det er Superligaens to førerhold, der tørner sammen, og cheftræner Alexander Zorniger forventer en tæt kamp mod ærkerivalerne, der blev besejret fire ud af fem gange sidste sæson.

- Generelt har vi nok kvalitet i holdet til at slå dem i morgen. Men der er ingen tvivl om, at vi kan forvente et højere individuelt niveau fra dem denne gang, end det var tilfældet i sidste sæson, fortæller Zorniger, der har noteret sig nogle få ændringer i FC Københavns måde at spille på.

- De vil dominere kampene og tvinge deres spillestil ned over modstanderen, så det er, som vi kender det fra de gange, vi har mødt dem og set dem de seneste år. Men allerede i vinter så vi, at de lavede nogle justeringer og spillede mere igennem midten, så det er den mest åbenlyse ændring i deres spillestil.

Der er kommet flere nye ansigter i Brøndby-truppen, og for dem er morgendagens kamp første møde med det københavnske Derby. Og selvom Zorniger prøver at forberede de nye på, hvad de kan forvente, mener han også, at der kan være en fordel i ikke at være for forberedt.
 
- Det er svært at forberede sig på et første Derby – man skal føle det på egen krop. De nye spillere har gjort det godt, og de mere etablerede spillere har gjort det nemmere at komme ind i vores måde at spille på, og de har også forberedt dem lidt på søndagens kamp. Men det kan også være en fordel ikke at have for meget viden om de her Derbyer på forhånd. På den måde går du ind til det med en anden friskhed og gå-på-mod. 
 
Der er fuldstændig udsolgt til det blågule udebaneafsnit i morgen, og når spillerne i morgen løber på banen i Telia Parken, er det med en meget klar instruktion til præstationen ude på trænerbænken. 
 
- Vi skal være der i morgen. Vi slog dem fire gange sidste sæson, og det skal vi vise fra start af. 

Der er som altid penge at hente, hvis man er i stand til at gætte søndagens udfald. Vinder Brøndby IF sæsonens første Derby, er der lige nu odds 2.90 at hente hos Betfair.
 
Har du ikke fået billet til kampen, kan du følge den på tv’et, hvor 3+ starter optakten allerede kl. 14:00. Og på Twitter opdaterer Brøndby Live som sædvanlig direkte fra opgøret. 

Foto: Getty Images