Zorniger: Vi skal være tættere på hinanden

28.07.2018 08:30

Efter to kampe i denne sæson lyder næste opgave på en tur til Hobro, og Alexander Zorniger ved, at der venter en opgave mod et stærkt forsvarende hjemmehold.

Det er dog ikke helt der, hans fokus ligger i første omgang.

- Lige nu er det vigtigt, at spillet kommer til at flyde bedre. Vi skal være tættere på hinanden – både med og uden bold. Timingen i de enkelte offensive og defensive situationer mangler en smule i øjeblikket. Det skal vi forbedre i løbet af de næste kampe, og vores fokus er altså ikke så meget på modstanderen.

- Men det bliver sandsynligvis en meget fysisk kamp, hvilket det også var i de to kampe i sidste sæson. Vi forventer, at de ligger meget dybt, som vi også så det mod FC København i seneste spillerunde. Så vi skal finde de rette nøgler til at låse deres forsvar op, og det er det, vi forbereder os på lige nu, lyder det fra Alexander Zorniger.

Cheftræneren ved dog godt, at man ikke alene kan se på spillestilen. Derfor går holdet som altid også ind for at vinde enhver given kamp, men for at kunne fokusere på et resultat, er det for Zorniger vigtigt at have øjnene rettet mod den måde, som et resultat skal komme i hus på.

- Når du er spiller eller træner i Brøndby, ved du, at resultater betyder noget, men hvis vi ikke formår at hæve vores niveau, får vi ikke de gode resultater. FC Midtjylland og FC København også har købt mange nye spillere, men vi ser ikke kun på de enkelte spilleres kvalitet. Vi skal se på, hvordan vi spiller som hold, hvilket vi har haft så meget succes med de seneste par år.  

- Det tager tid for de nye spillere at falde til, og måske falder de ikke til så hurtigt, som nogle håber. De nye spillere har brug for en god arbejdsstruktur, og det var også derfor, at vi rykkede rundt på nogle pladser i startopstillingen i sidste uge. Eksempelvis spillede Joel Kabongo godt mod Randers FC og gjorde også god figur mod Vejle, da han kom ind, lyder det fra Alexander Zorniger, der understreger, at man ikke kan sende et hold med overvægt af nye spillere i aktion og forvente, at det hele klikker fra start.

- Det er vigtigt, at vi har spillere, der har erfaring med den spillestil, vi praktiserer. Derfor er vi også meget opmærksomme på, hvor mange nye spillere vi får ind. Ellers risikerer vi at miste rygraden og spillestilen på holdet.

Kampen mod Hobro IK fløjtes op søndag kl. 16:00 på DS Arena.