Zorniger: Vi bliver ved med at presse på

15.07.2018 10:35

Brøndby-truppen har været samlet i godt en måned, siden de kom tilbage fra ferie. Den måned er brugt på at få opbygget formen – først med et par hårde uger i Danmark og senere træningslejr i Østrig – ligesom det er blevet til i alt fire træningskampe. Og i morgen er holdet klar til at tage hul på sæsonen med en udekamp mod Randers FC.

Morgendagens kamp markerer starten på Alexander Zornigers tredje sæson som Brøndby-træner, og som det har gjort sig gældende de foregående to sæsoner, bliver der stillet store krav til spillerne. Og denne opstartssæson har ikke været anderledes.

- Spillerne har arbejdet hårdt og er i god form, hvis vi selvfølgelig ser bort fra de enkelte skadede spillere, så vi er godt dækket ind. Men om man er i god nok form til at spille vores spillestil i en betydende kamp mod et Randers-hold, der også gerne vil godt fra start – det kan vi først vurdere efter kampen i morgen, fortæller Zorniger.

Vil få det meste ud af hver enkelt spiller
De fysiske krav er dog ikke det eneste, der bliver fokuseret på, lige inden startskuddet lyder til den nye sæson. Efter to år med Zornigers krævende spillestil bliver der stadig skruet op for forventningerne og energiniveauet til træning og kamp.  

- Truppen og trænerstaben er stabile, og vi har en god stamme. Så vi er der, hvor vi forventer en speciel adfærd og præstationer fra de etablerede spillere, så vi ikke skal lære dem noget, vi lærte dem det første år. Nu er vi på tredje år, og det kan vi også se på holdet.

- Vi bliver ved med at presse energiniveauet op. Til hver eneste træning. Det betyder også, at når der kommer nye spillere til, eller nogen ser vores træning, vil de opleve et meget højt energiniveau og endnu højere krav til det. Vi prøver hele tiden at presse på, men det gør vi ud fra vores viden om den enkelte spiller, så vi kan få det meste ud af alle i truppen.

Sidste sæson bød på første medalje i 10 år, da Silkeborg IF blev besejret i pokalfinalen, og i ligaen blev sølvmedaljerne hængt om halsen efter en dramatisk sæson. Der har været udskiftning i truppen siden da, og Alexander Zorniger er tilfreds med den gruppe spillere, han har at vælge imellem til kampen mod Randers FC i morgen.

- Da vi sad og kiggede på truppen i slutningen af sidste sæson, blev vi enige om, at vi gerne ville have lidt mere bredde. Det synes jeg, vi er lykkedes med, og vi har fået flere spillere på de forskellige pladser – både i form af nyindkøb, men også i form af spillere som Frendrup, Blazek og Kabongo, der har taget nogle gode skridt.

Der er kampstart kl. 20:15 i morgen aften, og du kan købe billetter til det udvidede udebaneafsnit her.

Foto: Getty Images