Zorniger: Den rekordstore opbakning gør stort indtryk

07.07.2018 08:30

Sommerens sidste træningskamp for Brøndby IF spilles i morgen på Brøndby Stadion kl.15:00, og modstanderen hedder FC St. Pauli. Cheftræner Alexander Zorniger ser frem til den sidste test af spillerne og gør her status frem mod sæsonstarten.

- Vi har haft en rigtig god træningslejr i Østrig, og holdet har vist, at de er på et højt fysisk niveau. De nye spillere er faldet godt til og har vist i træningerne, at de passer godt ind i måden, vi spiller og tænker fodbold på i Brøndby IF. Vi har p.t. større konkurrence på holdet, end vi havde i sidste sæson, men man kan aldrig helt vide, hvor man står som hold, før sæsonen reelt begynder. Træningskampen i morgen vil give os en masse information om mange af spillerne, og hvem der er tæt på startelleveren, fortæller Zorniger, der så småt kan ane sæsonstarten.

- I næste uge op til første Superliga-kamp vil vi fokusere træningen på at optimere spillernes fart og hurtighed. Som træner vil jeg jo altid gerne have et ekstra træningspas og arbejde mere med spillerne, men vi føler os klar til den nye sæson og glæder os til at komme ud og spille kampe igen.

Første Superliga-kamp spilles for Brøndby IF’s vedkommende mandag den 16. juli kl. 20:15 på udebane mod Randers FC. 

- Som altid er starten på Superligaen intens. I de første fem runder skal vi bl.a. møde oprykkere, som kommer med stor motivation og ukuelig vilje, ligesom vi skal møde to af topholdene fra sidste sæson (FC Nordsjælland og FC København, red.), og så spiller vi en svær kvalifikation til Europa League mod en seedet modstander. Det bør hjælpe os, at vi denne sommer har en bredere trup, hvor konkurrencen er stor. Vi roterede en del på midtbanen og centerforsvaret sidste sæson, og den mulighed har vi nu i denne sæson også på vores backpositioner og i angrebet. Spillerne har vist sig godt frem i opstarten, og vi spillede to rigtig gode kampe mod Shakhtar Donetsk og CSKA Sofia, og vores umiddelbare mål er, at vi når op på vores niveau fra sidste sæson og så arbejde videre derfra med detaljerne. 

Som altid har sommerens transfervindue betydet, at der er sket udskiftninger i spillertrupper på tværs af Superligaen, men cheftræner Zorniger holder fokus på sit hold.

- Vi holder ikke øje med modstandernes indkøb her i opstarten, for man kan ikke vurdere nye spillere, før de har spillet en række kampe. Så om andre klubber har handlet eller solgt meget, bruger vi ikke tid på. Vi har kun fokus på at udvikle os som hold. Det, der har kendetegnet os de sidste par sæsoner, har været holdets måde at arbejde sammen på. Vi har ikke haft en spiller, som har overstrålet alle de andre. Vi har spillere med utrolig høj kvalitet, men det har været holdets fælles indsats, der har strålet. 

I trænerteamet har der ikke været udskiftninger, og det er derfor den samme trænerstab, der står klar, når Superligaen fløjtes i gang næste mandag.

- Hele trænerteamet gjorde et rigtig godt stykke arbejde i sidste sæson, og den kontinuitet er vigtigt at tage med os ind i den nye sæson. Vi har et godt trænerteam, som har en række forskellige menneskelige kvaliteter og ekspertiseområder, som kommer alle til gode. Vi følger selvfølgelig med i den rekordstore opbakning, Brøndby IF’s fans viser klubben med over 9.000 solgte sæsonkort til den nye sæson. Det er en helt utrolig opbakning og noget, der gør stort indtryk. Klubben har været igennem en stærk udvikling de seneste to sæsoner, og med alt hvad der er sket, så er den opbakning noget, der gør stort indtryk - ikke blot hos os i trænerteamet, men også blandt spillerne. Det er vi utrolig taknemmelige over, og vi glæder os til at betale den støtte tilbage. 

Ønsker du også at støtte holdet og købe sæsonkort til den nye sæson, så kan du gøre det her. Sæsonkortet til den nye sæson giver gratis adgang til træningskampåen i morgen mod FC St. Pauli.

Foto: Getty Images