14. JUNI 2018 kl. 09:25
Zorniger: Alle vil i gang

Cheftræner Alexander Zorniger havde i går spillerne tilbage fra ferie til sæsonens første træning. De næste fire uger står den på pre-season, før de blågules første Superliga-kamp i den nye sæson sparkes i gang mandag den 16. juli kl. 20:15 i Randers. 

Cheftræneren brugte blandt andet ferien på at analysere den forgangne sæson og forberede sig på den nye.

Alex, der er gået lidt over tre uger siden sidste sæson sluttede, og nu har I taget hul på opstarten til den nye sæson. Hvad har du brugt pausen på?
- Jeg har som de andre trænere og spillerne brugt tiden sammen med familien og ladet batterierne op igen, men også på at analysere sæsonen der gik. Som regel kan man relativt hurtigt analysere en sæson og sætte en række flueben, men måden, sæsonen sluttede på, gjorde denne evaluering den sværeste, jeg har prøvet. Ja, det var næsten umuligt. 

Hvorfor har det været sværere end normalt?
- Samlet set spillede vi jo en fantastisk sæson. Vi scorede flest mål, der blev scoret færrest mål imod os, vi fremtvang flest hjørnespark og havde flere målchancer end noget andet hold i Alka Superligaen, OG vi vandt pokalfinalen. 

-En sådan statistik vil en træner normalt være mere end tilfreds med, men vi står alligevel tilbage med et sår, som ikke helt er helet. Det er det hårdeste slag, jeg har prøvet i min sportslige karriere, men jeg er ikke i tvivl om, at det har udviklet mig som træner. Lige meget på hvilket niveau, man arbejder på, så kan og vil man løbe ind i store skuffelser, men det må aldrig blive en undskyldning. 

Og nu er I så mødt ind til den nye sæson og haft de første møder og træninger. Hvordan har de sidste par dage været?
- Vi havde et godt opstartsmøde i trænerstaben i tirsdags, og det brænder i alle for at komme i gang med sæsonen og slå tilbage. I går var spillerne tilbage, og vi havde en rigtig god første træning. Vi har i de to første sæsoner gjort store fremskridt. I første sæson havde vi en ny spillestil og tog nogle meget store skridt på kort tid, og så lagde vi endnu mere på i sidste sæson. Den udvikling skal vi fortsætte, men med 81 point og kun tre nederlag i sidste sæson, så bliver det næste skridt ikke et kvantespring.

Hvordan ser du så udviklingen i den nye sæson? 
- I den nye sæson skal vi op og ramme samme niveau som sidste sæson, og så skal vi i de afgørende øjeblikke vise, hvad vi har lært af sidste sæson. Det sår, vi har fra sidste sæson, skal vi bruge til at motivere os. Samtidig har vi en række nye spillere, der kommer med en masse energi og vil ud og bevise sig selv til træning og i kamp, så der vil også være en naturlig udvikling i holdet.

Vi spiller vores første kamp i Superligaen i midten af juli og har ikke Europa League kvalifikationskampe før august. Hvordan ændrer det opstarten i forhold til tidligere sæsoner?
- I år starter vi i Europa senere, end vi plejer, og det gør at opstarten er mere enkel. Vi har lidt over fire uger, hvor vi kun skal fokusere på træning og klargøring til sæsonen. Det er positivt og en stærk kontrast til de sidste par sæsoner, hvor vi allerede fra den 1. juli spillede tre kampe om ugen. 

Hvordan ser du udviklingen i Superligaen generelt i den nye sæson?
- Det bliver spændende at se hvordan den udvikler sig i den kommende sæson. Jeg havde en klar opfattelse af, at flere hold spillede mere offensivt i sidste sæson, og det højnede niveauet på ligaen. Nu kommer der tre nye hold op i Superligaen, og hvis det går som i tidligere sæsoner, hvor oprykkere har overrasket, så vil det ikke undre mig, at en af oprykkerne vil overraske positivt. 

- I den forgangne sæson var der enkelte hold, som relativt tidligt indstillede sig på at spille nedrykningsspillet, hvor jeg tror at man i den nye sæson vil se flere hold spille sin chance i langt højere grad, og derfor vil der være flere svære kampe og flere overraskelser.

Der er endnu engang sat rekord i antal solgte sæsonkort. Hvad betyder det for spillerne at vide, opbakningen er så stor?
- Det er et kæmpe skulderklap til spillerne at se hvor mange, der har fornyet og købt nye sæsonkort. Gennem de sidste to sæsoner er der skabt et stærkt fundament, og der er forventninger til vores spil og den underholdning, vi kan levere som det mest scorende hold i Superligaen. Disse forventninger skal vi kunne leve op til, og det er en stor motivation for spillere såvel som trænerteamet at mærke det store fællesskab, der er i Brøndby.

Foto: Getty Images