13. JUNI 2018 kl. 09:45
Troels Bech giver status på truppen

I dag møder spillertruppen ind til sæsonens første træningsdag efter en veloverstået sommerferie. Med en række nye ansigter i spillertruppen giver sportsdirektør Troels Bech her status på spillertruppen, som den ser ud i dag.

Målmændene
- Som vi offentliggjorde i går, er vi nu på plads i målmandsteamet efter tilgangen af Marvin Schwäbe. Med Schwäbe og Hauervig har vi to relativt unge målmænd med udviklingspotentiale og så en erfaren målmand i Bellot. Yderligere så har vi en stærk ung keeper i Mads Hermansen på U19-holdet, som vi tror meget på. Så selvom Frederik Rønnow er skiftet til Bundesligaen, så føler jeg, at vi står stærkt på målmandspositionen. 

Forsvaret
- I midterforsvaret er det de samme fire navne, som vi kender fra sidste sæson - altså Benedikt Röcker, Paulus Arajuuri, Hjörtur Hermannsson og Joel Kabongo. Joel var den eneste af de fire midterforsvarerer, der ikke nåede i kamp i Alka Superligaen i sidste sæson, men han har lavet så mange fremskridt i sin fysik og sit spil, så selvom vores forsvar var det, der lukkede færrest mål ind i Alka Superligaen sidste sæson, så føler jeg faktisk, at vores midterforsvar går forstærket ind til den nye sæson.

- På vores backpositioner har vi fået Gregor Sikošek og Gregers Arndal-Lauritzen tilbage fra lejeophold samt fået tilgang af Bjørn Kopplin, som kan spille begge backpositioner. Johan Larssons kontrakt udløber til vinter, så derfor har vi ligeledes hentet Jens Martin Gammelby som stærk gardering, og den konkurrence har vi brug for på alle pladser - også vores backpositioner. Anthony Jungs lejekontrakt udløber den 1. juli, men vi er i dialog med ham og RB Leipzig om fremtiden. Samtidig er Svenn Crone i god form, mens Christian Enemark er stærkt på vej tilbage efter en skade, så der er stor konkurrence på backpositionerne. Selvom vi gerne ville, så kan vi ikke garantere alle spilletid, og det er noget vi vil forholde os til hen over sommeren. 

Midtbanen
- Vores midtbane er uforandret i forhold til sidste sæson, og det er vi glade for, da det måske var Danmarks bedste midtbane i den forgangne sæson. Vi er så heldige, at Besar Halimi faktisk også træner med frem til 1. juli, da det endnu ikke er afklaret, hvor hans fremtid ligger. Og så er vi glade for, at vores Masterclass-spiller, Morten Frendrup, nu bliver nu en fast del af Superliga-truppen og skal indgå på lige fod med de andre spillere. Morten er kun 17 år, og på hans alder spiller man som regel U19-fodbold, men han har et stort talent, og han lavede nogle fornuftige indhop for os i sidste sæson, så nu skal Morten vise os og sig selv, at han kan tage det næste skridt i sin unge karriere. Som alle andre, der tager det store skridt at blive en fast del af en Superliga-trup, skal Morten nu ind og løfte sit hverdagsniveau og lære fra de bedste i Alka Superligaen. Den udvikling bliver spændende at følge, og vi tror på, at han ikke blot har talentet, men også den rette indstilling.

Angrebet
- Vi har fået tilgang af to dygtige angribere i Mikael Uhre og Ante Erceg, ligesom Gustaf Nilsson er vendt retur efter sit gode lejeophold i Silkeborg. Kamil Wilczek vender tilbage i næste uge, og efter hans fantastiske forår glæder vi os også til at se ham i aktion igen. Vores unge angrebstalent, Andreas Bruus, som fik et par indhop i sidste sæson, skal fortsætte sin udvikling og give de mere erfarne angribere endnu mere konkurrence i det daglige. Men på skadesfronten er det naturligvis en stor streg i regningen, at vi i dag står med to korsbåndskadede angribere. Kevin Mensah genoptræner intenst, og med hans engagement og iver for at gøre en forskel skal han nok komme stærkt tilbage. Vores tjekkiske landsholdsangriber, Jan Kliment, sidder også ude med et ødelagt korsbånd, og ligesom Kevin gør han rigtig gode fremskridt. Jan har scoret vigtige mål for os, og han har i de sidste to sæsoner været vigtig for os - både på og uden for banen. Jans lejekontrakt udløber med os hen over sommeren, men om hans fremtid er i Brøndby IF, Stuttgart eller i en tredje klub er endnu usikkert.

Spillerne bliver i dag testet løbende igennem dagen og afslutter med sæsonens første træning kl. 16:30. Kamil Wilczek, Besar Halimi og Gustaf Nilsson er de eneste, der ikke er med til træning i denne uge, da de alle har været af sted med deres respektive landshold og derfor møder ind senere.

Du kan se hele spillertruppen her og spillernes træningsprogram for den første uge kan du se her.

Foto: Getty Images