21. MAJ 2018 kl. 17:30
Afsked med tre spillere

Når dommerens fløjte i aften lyder for sidste gang i kampen mellem Brøndby IF og AaB, er sæsonen 2017/18 officielt forbi. Det betyder, at spillerne tager på ferie, og når træningen til den nye sæson starter i midten af juni, vil det være uden en lille håndfuld spillere. Inden dagens kamp skal der derfor gives blomster til tre spillere.
 
Frederik Rønnow blev tidligere på foråret enig med Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt, og den danske landsholdsmålmand skifter til sin nye klub efter VM i Rusland. Rønnow har siden sit skifte fra AC Horsens for tre år siden været en sikker sidste skanse for de blågule og har opnået stor anerkendelse i klubben, som han nåede at repræsentere 120 gange.

Troels Bech udtaler om Frederik Rønnow:

- Frederik har ikke bare bevist, at han kunne løfte en stor arv fra Lukas Hradecky, men også at han nu indgår i den lange række af landsholdsmålmænd, som vi igennem årene har udviklet i Brøndby IF. Det har været en sand fornøjelse at følge Frederik udvikle sit målmandsspil i sådan en grad, at han nu er med i landsholdstruppen, og ingen i Brøndby IF er i tvivl om, at han en dag vil være landsholdets førstevalg. Vi ønsker Frederik al mulig held og lykke i fremtiden.

En anden målmand, vi siger farvel til efter denne sæson, er Viktor Anker. Den talentfulde keepers kontrakt udløber ved sæsonafslutningen, og parterne har valgt ikke at forlænge aftalen. 

Troels Bech om Victor Anker:

- Vi siger farvel til Viktor, da der ikke umiddelbart er udsigt til spilletid. For at udvikle sig yderligere og indfri det potentiale vi alle har set, så skal Viktor ud og spille kampe. Vi ønsker Viktor alt det bedste i fremtiden.
 
Der er også blomster til Teemu Pukki, da det ikke forventes, at han kommer til at genoptage træningen forud for den næste sæson, da den finske angriber og Brøndby IF ikke er nået til enighed om en forlængelse. Derfor tyder alt på, at karrieren skal fortsætte i en anden klub. Pukki har været i Brøndby IF i fire år, og den skarpe angriber har vist sit værd gennem hele perioden, hvor hans 55 Superligamål har fået ham op på tredjepladsen på topscorerlisten i Brøndby IF.

Troels Bech om Teemu Pukki:

- Teemu har bevist sit værd som målscorer i Alka Superligaen, og han har bevist, at han mestrer forskellige spillestile under forskellige trænere. Teemu har taget den aggressive spillestil til sig, som vi indførte med strategi 6.4, ligesom hans spilforståelse er god, og derfor er vi også sikre på, at uanset hvad næste skridt er, så skal det nok gå ham godt. Det er ingen hemmelighed, at vi i halvandet år har prøvet at finde en aftale med Teemu, så vi kunne forlænge samarbejdet, men det har altså endnu ikke været muligt at finde fælles fodslag om vilkårene. Det har vi respekt for, og vi ønsker derfor Teemu og hans familie held og lykke i fremtiden.
 
Brøndby IF takker dem alle for deres indsats i den gule trøje.

Det er endnu uafklaret, om de tre lejespillere, Besar Halimi, Anthony Jung og Jan Kliment, vil blive permanent tilknyttet Brøndby IF, men så snart det er afklaret, vil det blive meldt ud. Brøndby IF takker dem alle for deres gode arbejde for klubben.

Foto: Getty Images