Faninformation forud for pokalfinalen

07.05.2018 15:20

Kristi himmelfartsdag betyder pokalfinaledag, når Brøndby IF møder Silkeborg IF i Telia Parken. Der er allerede mange, der ved, hvad de skal lave den dag, og vi forventer mange blågule fans i København. Derfor følger også en række praktiske informationer.

Først og fremmest skal det pointeres, at finalen er en festdag for alle Brøndby-fans, og der er lagt stort arbejde i at skabe den mest festlige ramme omkring dagen. Det betyder også, at der er blevet lavet aftaler med mange forskellige parter – herunder Københavns Politi, København Kommune, DSB, barerne i Indre By og mange flere. Det er derfor vigtigt, at alle respekterer disse og behandler omgivelserne ordentligt. Havde det ikke været for samarbejdsvillighed og meget forarbejde, ville denne dag ikke kunne lade sig gøre.

Mødested inden pokalfinalen
Der kommer mange tusinde Brøndby-fans til København for at fejre finalen, og flere fangrupperinger har allerede aftalt at mødes på Rådhuspladsen og Gammeltorv, hvorfra der vil være fælles march mod Telia Parken. Der arbejdes i øjeblikket på at lave en fanzone på Rådhuspladsen, men her mangler vi den sidste godkendelse fra Københavns Kommune. 

Flere barer på Gammeltorv og i Vestergade vil holde åbent fra kl. 10:00, og her vil der selvfølgelig være toiletter, som vi opfordrer folk til at benytte. 

Mellem kl. 13:30 og 14:00 vil Brøndby-fansene gå i samlet flok til Telia Parken fra Rådhuspladsen.

Under kampen
Der er komplet udsolgt til alle Brøndby IF’s afsnit i Telia Parken, og det vil sige hele C-tribunen, hele D-tribunen samt fire afsnit på A-tribunen. C-tribunen vil ligesom til sidste års finale fungere som den stemningsskabende tribune, hvor de aktive fans opholder sig. Vi henstiller til, at ens aktivitetsniveau styrer, hvor tæt på midten man stiller sig, om end hele tribunen vil fungere som en aktiv tribune.

På billedet her kan du se, hvor der vil blive opstillet capo-tårne og højtalere.

Efter kampen
Ligesom vi kender det fra Derbyer i Telia Parken, skal Brøndby-fans benytte Svanemøllen Station, hvor DSB har indsat ekstra kapacitet på alle afgange. Igen henstiller vi til at respektere omgivelserne og sætte pris på velvilligheden fra DSB, så vi kan lave lignende aftaler i fremtiden.

Der er dog en ændring i forhold til Derbyer, og det er ruten til Svanemøllen Station. Efter pokalfinalen opfordres Brøndby-fansene nemlig til at benytte denne rute frem for den sædvanlige.

Artikelfoto: Getty Images