3. MAJ 2018 kl. 10:15
Nørgaard: Den næste kamp er altid den største

På søndag gælder det sæsonens femte Derby, når Brøndby IF drager til Telia Parken. Kampen bliver fløjtet i gang kl. 16:00, og de blågule gæster jagter fem på stribe efter allerede at have slået FC København i de fire indbyrdes opgør denne sæson. 

Og selvom værterne går til kampen med tre Superliga-sejre i træk, er Christian Nørgaard optimistisk om at besejre dem i egen hule.

- Det er helt sikkert en bedre udgave af FCK, end det har været tidligere. Men det ændrer intet ved, at vi går ind til den her kamp for at vinde og for at fortsætte vores gode stime. Vi har tur i den i øjeblikket, og vi har set, at lige meget hvad der sker i kampene, kan vi vende det, og vi kan også holde vores føringer. Så selvom vi også ved, at der venter en stærk modstander, har vi en stærk tro på os selv, fortæller matchvinderen fra sæsonens første opgør i november. 

Et Derby betyder altid noget ekstra for klubberne og fans. Men også spillerne kan mærke den øgede vigtighed af at vinde over sine ærkerivaler. Og Nørgaard regner med, at det er et sulten mandskab, han og holdkammeraterne skal møde på søndag.

- Jeg tror, at det betyder meget for dem at slå os. Vi har slået dem fire gange i streg nu, og det gør jo altid ondt at tabe til sine ærkerivaler. Jeg har også været i Brøndby i en periode, hvor vi havde det svært mod dem, og det er aldrig sjovt at tabe et Derby. Så de har sikkert en stor sult for at slå os, men det er ikke noget, der påvirker os.

Kampene kommer som perler på en snor for tiden, og det er yderst vigtige kampe oven i købet. Holdets mantra om kun at fokusere på næste kamp har derfor skullet stå sin prøve, ligesom det kommer til at gøre den næste uge med både Derby og pokalfinale. 

Men Christian Nørgaard ser det som en styrke, at alle kampe er deres egne finaler.

- Man kan ikke sætte nogen kampe over andre for øjeblikket. Jeg kan huske, at Derbyet på hjemmebane, hvor vi vandt 2-1, føltes som den største kamp nogensinde. Så tog vi til Herning og vandt, og det føltes som den største kamp nogensinde. Derefter var det Farum, og sådan er det bare lige nu. Den næste kamp er altid den vigtigste og den største, så på søndag er det den vigtigste kamp, vi kommer til at spille, og efter den er det pokalfinalen, der er den vigtigste nogensinde.

Der er fem kampe tilbage af en spændende sæson, hvor der blandt andet venter en pokalfinale i næste uge. 
Vi forventer, at vi sammen får skabt en fodboldfest til de kampe, hvor der er plads til alle uanset tilhørsforhold. En fodboldfest i glade og farverige rammer, der viser dansk fodbold frem fra sin bedste side.

Foto: Getty Images