13. MARTS 2018 kl. 13:35
Over 1.600 fans følger Brøndby IF på udebane hver gang

Brøndby Stadion har altid været garant for en oplevelse, selv hvis spillet på banen ikke var det, så var stemningen på tribunerne og især Sydsiden det.

Men det er ikke kun er på Brøndby Stadion, man kan opleve den fantastiske stemning. Hele 1.623 Brøndby-fans i snit har nemlig taget turen ud til de mange Superliga-kampe på udebane rundt omkring i Danmark. Udover at den utrolige opbakning til de blågule betyder alverden for spillerne, så gør det også hele fodboldkampen til en bedre oplevelse, både for den tilskuer der sidder hjemme i sofaen, og for den tilskuer, der er på stadion.

Det kan Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen, skrive under på:

- Det er helt enestående for dansk fodbold. Når Brøndby IF tager mange fans med, betyder det, at der bliver skabt en helt anden intensitet til kampene. Derfor er det klart, at det styrker oplevelsen for tilskueren. Og det bidrager nok også til, at de fans som måske ikke normalt kommer stadion, gør det for den ekstra oplevelse, det er, at opleve spændingen mellem Brøndby IF’s fangruppe og hjemmeholdets fans.

- Der findes ikke nogle officielle tal på udebanefans, og det er først i år, vi er begyndt at tælle, hvor mange fans som tager på til udebanekampene, så derfor er det ikke muligt at sammenligne direkte med de tidligere år. Dog er der tal på, hvor mange gange Brøndby IF’s fans har fået udvidet modstanderholdets udebaneafsnit, siger SLO i Brøndby IF, Lasse Bauer.

- Sidste sæson fik man udvidet udbaneafsnittene to gange, hvorimod man allerede har fået udvidet dem fem gange i indeværende sæson.

Det er en støtte og opbakning, som spillerne ser stor pris på, og som de ofte understreger vigtigheden af.

- Når man har 1.000 eller måske 2.000 Brøndby-fans i ryggen, der bare skriger og råber dig frem, jubler over vores vundende dueller og mål ... De er fantastiske og jeg har sagt det før, men de er så vigtige for os, lød det fra blandt andet Benedikt Röcker efter sejren over FC Midtjylland på MCH Arena. 

Foto: Getty Images