Troels Bech: Gnisten skal blive til et bål

06.03.2018 08:33

De positive kommercielle resultater er i 2017 gået hånd i hånd med de sportslige bedrifter på banen. I 2016 definerede Strategi 6.4 et sportsligt fokus på presspillet, og siden da har man taget væsentlige skridt mod den målsætning. Presspillet har det særkende, at det kun lykkes, når man arbejder i fællesskab med samme
energi og arbejdsmoral på alle pladser. 

2016/2017-sæsonen, som var den første sæson i Brøndby IF’s nye otteårige strategiperiode, endte med en andenplads i Alka Superligaen, og man spillede sig i finalen i DBU Pokalen. P.t. indtager Brøndby IF førstepladsen i en meget tæt Alka Superliga. 

Dette sportslige løft taget i betragtning gør, at klubben har besluttet, at justere de finansielle forudsætninger for den sportslige sektor. Hvor man tidligere budgetterede med en top 5-placering, har man justeret det til, at man nu budgetterer med en top 3-placering gældende fra indeværende sæson. 

Sportsdirektør Troels Bech fortæller her om den justerede økonomiske ambition i den sportslige sektor.

- Vi er en klub, som på mange punkter har flyttet sig væsentligt de sidste to år. I strategi 6.4 har vi en række målsætninger, der løber frem til 2023. Det giver derfor sig selv, at vi i dag, blot to år inde i strategiperioden, ikke er i mål endnu, men det er tydeligt for os, at vi på banen kan se et tydeligt, sportsligt udtryk i presspillet og ikke mindst et fællesskab mellem spillerne og fansene på tribunen, som var væsentlige forudsætninger for at lykkedes med vores sportslige målsætninger i strategi 6.4. Hvor vi tidligere budgetterede med en top 5-placering frem til og med 2019, justerer vi derfor vores økonomiske ambition, så det nu hedder en top 3-placering, hvilket er to år tidligere end planlagt. 

- Vi har på kort tid lykkedes med at reformere vores spillestil, og den umiddelbare sportslige succes har tændt en gnist blandt alle, der følger Brøndby IF, men vi er ikke i mål. Vi ønsker, at gnisten skal blive til et bål, der skal brænde i årene fremover. Det sker ikke ved en enkelt sejr eller to, men gennem kontinuerligt fokus og hårdt arbejde fra alle i Brøndby IF, i årene der kommer. Blandt dem, der arbejder benhårdt i det daglige, er vores Masterclass. De har virkelig taget presspillet til sig, og de suger til sig af viden og lærdom. Denne sult og ærgerrighed, som spillere og trænere i Masterclass viser, har allerede båret frugt, da flere af vores unge talenter i dag er inde og snuse til vores Alka Superliga-trup. Flere af dem har trænet med fra tid til anden, og enkelte har endda fået debut i Alka Superligaen. Vi er derfor forvisset om, at vi i årene, der kommer, i langt højere grad selv vil forme fremtidens Brøndby-spillere, samtidig med at vi spiller med i toppen af dansk fodbold.

Du kan læse mere om nøgletallene her og læse hele årsrapporten her.