16. JANUAR 2018 kl. 15:15
Mere stabilitet i fokus hos kvindeholdet frem mod foråret

Sommeren 2017 bød på store udskiftninger for det blågule kvindehold, hvor store profiler som Simone Boye og Katrine Veje forlod klubben, hvilket betød at nye, unge kræfter måtte træde i karakter. 

Nu, et halvt år efter, er Brøndby-holdet ved at bygge oven på de grundsten, der er blevet lagt i løbet af efteråret. En af de ting, der skal bygges på for den unge trup, er mere stabilitet. 

- Vi skal arbejde med forskellige facetter af spillet, men først og fremmest skal vi arbejde med at være mere stabile. Vi har været meget svingende i præstationerne, hvilket er meget naturlig på grund af de mange unge spillere. Nu håber vi, at de unge har fået lidt hår på brystet og har lært lidt af efteråret, så vi som hold kan præstere på et højere niveau over længere tid. Det er det vigtigste, og kan vi det, så tror jeg også, at vi kommer til at være rigtig stærke, fortæller cheftræner Per Nielsen, der uddyber, hvordan holdet arbejder med at minimere de svingende præstationer:

- Det handler om erfaring og rutine og om at træffe de rigtige beslutninger i kampene. Hvornår skal man hvile med bolden, hvornår skal man angribe. Når man arbejder med 16-17-årige piger, så handler det om, at de får en masse spilletid, så de får noget tryghed. Noget, de forhåbentlig kan bruge senere, og med lidt held kan de bruge det allerede nu.

Pokalbrag i forårets første kamp
Brøndby IFs bedste kvinder kan meget vel få brug for de mere stabile præstationer, eftersom forårssæsonen indledes med en svær pokalkamp mod rivalerne fra Fortuna Hjørring den 24. februar. Derfor fylder dette opgør også meget i opstarten, mens der naturligvis også er fokus på resten af forårssæsonen. 

- Vi har fuld fokus på kampen mod Fortuna i kvartfinalen. Opstarten er ikke så lang, som den plejer at være, fordi vi har denne virkelig vigtige kamp. Dog er der også nogle spillemæssige og fysiske ting, vi bliver nødt til at have fokus på, inden vi tænker på kampen mod Fortuna. De første par uger her drejer sig om spillernes fysik, ligesom alle de andre år.

- Det er i disse måneder, vi kan bygge på i forhold til resten af året. Vi ved, at sommerpausen ikke er særlig lang, så det er begrænset, hvor meget vi bygger på der. Så vi bliver nødt til at lægge ovenpå her i starten efter, at pigerne har haft en lang, velfortjent ferie. Vi havde test i går, og det så heldigvis rigtig fornuftigt ud, så vi skal nok være klar rent fysisk den 24. februar. Rent spillemæssigt kan vi ikke forvente, at vi er der, hvor vi skal være, lige nu, men vi arbejder hen imod det, forklarer cheftræneren, der i starten af februar tager sit hold med til Tyrkiet på træningslejr for at finpudse spillet.

Nye spillere skal presse de andre
Som en del af forberedelserne til foråret har kvindeholdet været aktive på transfermarkedet. Det har resulteret i tre nye ansigter i truppen. Det drejer sig som den finske landsholdsspiller Ria Öling, svenske Sophie Sundquist og Rikke Seveche, der er vendt tilbage til Vestegnen efter et halvt år i USA hos University of Northwestern Ohio women’s soccer, og Per Nielsen er begejstret for de nye forstærkninger. 

- Det er knaldhamrende dygtige spillere, og jeg håber, at de kan være med til at hæve niveauet til træning og være med til at hæve vores bundniveau. De skal presse de andre. 

De blågule kvinder indleder forårets slutspil i 3F-ligaen den 24. marts mod VSK Aarhus med to point op til førerholdet fra Fortuna Hjørring.