Taster Wine og Hans Følsgaard runder skarpt hjørne i Brøndby IF

08.12.2017 15:15

30 år og 25 år. Så mange år kan henholdsvis Taster Wine og Hans Følsgaard bryste sig af at have været partner i Brøndby IF, når kalenderen siger 2018 om ganske kort tid. De to virksomheder har allerede forlænget deres partnerskab med de blågule endnu engang, og Ole Paustian, der sammen med sin bror Fritz Paustian, står i spidsen for Taster Wine, kigger tilbage på store oplevelser i selskab med Brøndby IF. 

- Det første årti var det en vanvittig spændende rejse og resultatmæssigt en forkælelse. Det var en helt anden intim forestilling dengang, hvor vi var færre om det. Vi var på mange spændende rejser, og det gik fantastisk i de europæiske turneringer – blandt andet kampene mod Liverpool og Roma. Det var nogle enormt store oplevelser, fortæller Ole Paustian, der ser lyst på fremtiden i blåt og gult: 

- Lige nu er det svært ikke at være optimist, hvis man kigger på fremtiden. Vi tror på, at Brøndby IF stadig vil være en magtfaktor på den danske fodboldscene. Når vi går ind og sponsorerer, er der selvfølgelig det forretningsmæssige og værdien i at blive eksponeret. Vi sidder dog ikke og måler på, hvad vi får ud af samarbejdet 1:1 hvert år. Vi er med til at bakke op om det store arbejde, Brøndby IF laver i lokalområdet, så som en Brøndby-baseret virksomhed har vi også de briller på, når vi vælger at være partner, siger Ole Paustian og fremhæver det stærke netværk som en af de ting, partnerskabet har udmøntet sig i.

- Selvfølgelig har vi fået nogle gode kontakter med nogle af de andre partnere, og så leverer vi vin til klubben, men jeg kan ikke sige helt konkret, hvilken rolle det har spillet i udviklingen af vores virksomhed. En eller anden del har partnerskabet dog spillet.

Sølvbryllup med Brøndby IF
Med 25 år som partner kan H. Følsgaard fejre sølvbryllup med klubben, og partnerskabet har udviklet sig markant siden dets begyndelse i 1993. I dag er virksomheden Euro Partner, men samarbejdet fik en spæd start.

- Det startede op i det små med nogle pladser og skilte, og så tog det fart og blev til lidt større sponsorater, forklarer Jørgen Stenberg, administrerende direktør i H. Følsgaard, der har nydt og stadig nyder godt af den store eksponering, som klubben kan tilbyde:

- De første 10-12 år var der jo medaljer stort set hvert år. Vi havde adresse i Glostrup dengang, nu har vi det i Køge, så derfor skulle vi passe på med at fokusere for meget på København, når vi eksempelvis også havde kunder i Vestjylland. Brøndby var og er stadig ret populære i hele landet. På grund af dette var reklameskiltene noget, kunder lagde mærke til – både i de hjemlige kampe og europæiske kampe. 

For Jørgen Stenberg er det vigtigt, at man er passioneret omkring klubben, og det er også en af grundene til, at H. Følsgaard er partner på 25. år.

- Jeg har selv været firmaet i 40 år, og der skal hele tiden være nogen, der tager hånd om projektet. Hvis der ikke er nogen, der brænder for klubben, så dør det ud. Jeg er selv med i BIFs-venner og er dermed tættere på klubben. 

I Brøndby IF er der kun respekt overfor for to så trofaste partnere, og det er med til at understrege sammenhold, forklarer direktør Ole Palmå.

- Der har altid været talt meget om fællesskab i Brøndby IF – og med god grund, for det er en af byggestenene i klubben. Derfor er vi også stolte af, at det fællesskab og den dna, vi har herude, er noget som vores partnere ønsker at være en del af. Ikke kun for deres blå (og gule) øjnes skyld, men også fordi, det er god forretning at være en del af Brøndby IF. Det kan være den store eksponering eller adgangen til vores partnernetværk, der driver lysten til at være med, men det skader selvfølgelig ikke at have en svaghed for fodboldholdet også.

- At Taster Wine og H. Følsgaard har været en del af Brøndby IF i henholdsvis 30 og 25 år, understreger fællesskab. Sammen har vi stået skulder ved skulder i gode og mindre goder tider, og det er netop, hvad fællesskab handler om; også at stå sammen i modgang. Det har Taster Wine og H. Følsgaard gjort, og vi er stolte af at kunne fortælle, at begge i dag har forlænget deres partnerskaber i Brøndby IF, så de også fremover bidrager til og forbliver en del af det blågule fællesskab, slutter Ole Palmå.

Foto: Getty Images