Nyt indendørsstævne skyder fodboldåret 2018 ind

08.12.2017 11:30

Brøndby IF, AGF, OB og AaB er med TV3 Sport gået sammen om at udvikle et indendørsstævne-koncept, som over de næste fire år på skift skal besøge Brøndby, Aarhus, Odense og Ålborg. Det første stævne finder sted fredag den 12. januar 2018 i Brøndby Hallen, hvor teknologivirksomheden KMD vil være hovedsponsor. Indendørsstævnet i Brøndby Hallen er navngivet KMD Cup og bliver vist live på TV3+.

De fire traditionsrige Alka Superliga-klubber får i Brøndby Hallen selskab af Frem og Næstved fra 2. division, når der 12. januar skal kæmpes om pokalen i KMD Cups herrerække. Alle hold i KMD Cup har forpligtet sig til at sende en række profiler i aktion, så der er lagt op til et brag af en fodboldaften for de 4.300 tilskuere, der er plads til i Brøndby Hallen.

Det er dog ikke kun på herresiden, at Brøndby er repræsenteret. Der vil også være en trekantsturnering for tre kvindehold, hvor Brøndbyernes IF skal op imod Fortuna Hjørring og et EM13 hold bestående af tidligere landsholdsspillere. Og som et ekstra krydderi, vil der til stævnet også blive spillet en showkamp, hvor udvalgte EM92 stjerner og Brøndby-koryfæer skal dyste mod et hold bestående af politikere og kendte danskere.

Sportsdirektør i Brøndby IF, Troels Bech, fortæller om KMD Cup:

- Odense, Aarhus, Ålborg og Brøndby er fire stolte fodboldbyer med hver deres flotte fodboldtraditioner, så vi er glade for, vi har fundet fælles fodslag om en 4-årig aftale med TV3 Sport om at afvikle fire indendørsstævner frem til og med 2021.

- Med KMD som hovedsponsor lægger vi ud her i Brøndby, og vi forventer fulde huse i Brøndby Hallen. Alle klubber har forpligtet sig til at sende en række profiler på banen, så udover det bliver en sjov aften, vil der også blive spillet seværdig fodbold.

Selve formatet til KMD Cup minder om det nye ’Star Sixes’-format, som hurtigt er blevet vældig populært grundet tempoet i spillet. Til KMD Cup vil hvert hold have fire markspillere og en målmand på banen, og selve banen er på størrelse med en håndboldbane, men man spiller med syvmandsmål, og der skal afsluttes indenfor 30 sekunder. Kampene varer ti minutter hver, og der er flyvende udskiftninger, så der bliver knald på.

KMD Cup vil have et stort fokus på velgørenhed, og det er der en grund til, forklarer Troels Bech.

- For alle fire klubber er fællesskab og engagementet i lokalområdet en vigtig ingrediens i hverdagen, og derfor har velgørenhedsaspektet været tænkt ind i konceptet fra start. Som arrangør for det første stævne, giver det god mening for os her i Brøndby at donere en del af overskuddet til Kjeld Rasmussens Rejselegat, som har til formål at støtte unges studie- og sportsrejser her i Brøndby.

Blandt initiativtagerne til KMD Cup er folketingspolitiker Morten Bødskov og den tidligere formand i Brøndby IF, Per Bjerregaard, som begge sidder i bestyrelsen for Kjeld Rasmussens Rejselegat.

En begejstret Morten Bødskov fortæller om sine forventninger til KMD Cup.

- Det bliver en fantastisk aften i Brøndby Hallen. Alle der elsker fodbold får en helt unik oplevelse, hvor nogle af Danmarks mest traditionsrige fodboldklubber er på banen. Jeg er utrolig glad for, at en del af overskuddet fra stævnet går til forhenværende Brøndby-borgmester Kjeld Rasmussens Rejselegat. 

TV3 Sport har allerede tilkendegivet, at man til hvert af de fire indendørsstævner donerer 25.000 kroner til en velgørenhedsorganisation, som den arrangerende klub vælger. Brøndby IF har som arrangør af det første stævne som tidligere nævnt peget på Kjeld Rasmussens Rejselegat, hvilket betyder at de første 25.000 kroner dermed allerede er sikret til legatet.

Hos KMD Business forklarer direktør Helle Huss, hvorfor man har valgt at blive hovedsponsor for indendørsstævnet i Brøndby Hallen.

- Der er gået sport i data og data i sport. Og netop data og sport er et område, som vi i KMD Business har stort fokus på, og hvor vi har nogle spændende samarbejdspartnere. Derfor giver KMD Cup, præsenteret af erhvervsafdelingen KMD Business, rigtig god mening for os. Fredag den 12. januar bliver en stor og anderledes tempofyldt sportsdag i Brøndby Hallen og på TV3+, og vi ser meget frem til samarbejdet med TV3 Sport og Alka Superligaklubberne Brøndby IF, AaB, AGF og OB.

Fra de øvrige klubbers side er der også stor begejstring over den 4-årige aftale.

OB’s sportsdirektør, Jesper Hansen, siger:

- I OB er vi enormt glade for, at fire af landets mest traditionsrige klubber er gået sammen om at skabe denne indendørsturnering. Der er mange gode initiativer i dansk fodbold, og det er glædeligt, at vi begynder at få dem bredt ud i hele landet, for det vil være med til at øge den generelle interesse for dansk fodbold.

- Der har tidligere været tradition for at skyde et nyt kalenderår ind med et indendørsstævne, og vi glæder os til, at vi igen fra 2018 kan indlede året med en festlig, stemningsfuld og sportsligt spændende turnering. Det gælder både for de fans, der køber billetter, tv-seerne, sponsorerne og spillerne, og samtidig bliver KMD Cup en god anledning til, at vi i dansk fodbold kan være med til at løfte et fælles ansvar for at give økonomisk støtte og opbakning til vigtige velgørende projekter.

Hos AGF’ er sportschef Peter ’PC’ Christiansen ligeledes glad for den ’nye’ nytårstradition.

- Med indendørsturneringen genopliver vi sammen med Brøndby, OB og AaB en tradition, som mange af vores fans har efterspurgt. Det er en god måde at sparke fodboldåret i gang på, og vi vil gøre vores til at skabe en god oplevelse for både tilskuerne og tv-seerne.

I Aalborg glæder man sig over fællesskabet de fire klubber imellem og ikke mindst til at få stævnet til Aalborg, fortæller Aab’s administrerende direktør Stephan Schors.

- Det er fire af Danmarks mest traditionsrige klubber, der her er gået sammen, og det er et stærkt signal, at vi kan finde et fællesskab omkring KMD Cup.

- Ligeledes glæder vi os til indenfor et af de nærmeste år at få stævnet til Aalborg, så vi som samlingspunkt for Nordjylland kan tilbyde endnu flere gode oplevelser for vores mange fans og tilhængere, udtaler AaB’s administrerende direktør Stephan Schors.

Info om billetsalg

Billetterne til KMD Cup kan købes på dette link

KMD Cup afvikles fredag den12. januar i Brøndby Hallen. Dørene åbnes kl. 17:30, og første kamp vil blive sat i gang kl. 19:00. Finalen forventes at blive spillet cirka kl. 22:10.

Billetterne koster 150,- for voksne og 100,- for børn. Billetterne er unummererede og fans fra de fire Superliga-klubber vil få tildelt hver deres sektion i Brøndby-hallen, hvilket også fremgår af billetsalget.

Du kan læse mere om KMD her.

Du kan læse mere om Kjeld Rasmussens Rejselegat her.