27. NOVEMBER 2017 kl. 15:24
Masterclass-overblik: U19-mandskabet holdt fanen højt for de blågule talenter

Tre Masterclass-årgange været en tur på grønsværen i weekenden, og det resulterede i en sejr og to nederlag. Få dit ugentlige overblik over Brøndby-talenternes kampe nedenfor. 

U19 med storsejr over de danske mestre
Med 4-0 over de danske mestre fra EfB kom de ældste Masterclass-talenter med en fornem reaktion oven på seneste nederlag mod OB. Cheftræner Frederik Birk efterspurgte inden kampen mod vestjyderne et bedre udtryk, og det fik han. 

- Individuelt steppede alle op (i forhold til seneste kamp mod OB, red.), og det hjælper selvfølgelig på helheden. Den synergieffekt, jeg efterlyste i kampen mod OB, var langt mere tydeligt mod Esbjerg. Det var en rigtig flot præstation, hvor vi holdte dem fra chancer og selv skaber en hel del. Til trods for at den stod 2-0 langt henne i kampen, var jeg meget rolig på bænken. Jeg følte, at drengene var i kontrol - både når vi havde bolden, og når vi ikke havde bolden. Så ros til drengene for at komme tilbage på sporet efter en dårlig præstation, fortæller Frederik Birk, der så høj individuel og kollektiv kvalitet fra sit mandskab i lørdags: 

- Vi hang sammen i presset og i den defensive organisation. Vi hjalp hinanden i alle aspekter af spillet, og offensivt var vi også bedre med relationerne, havde færre berøringer på bolden og fik skabt nogle gode chancer. Hele vejen rundt var det på et højt niveau individuelt, men endnu vigtigere også kollektivt.

Cheftræneren håber, at sejren mod EfB kan være startskuddet på en periode med mere stabile præstationer - også på de dage, hvor spillet halter.  

- Nu vil jeg ikke se så mange udsving - der skal være mere stabilitet. Selv på de dage, hvor vi ikke er allerbedst, skal vi finde tilbage fundamentet og den defensive organisation, og hvis vi gør det, skal vi nok være i stand til at få skrabet nogle point sammen. 

Næste mulighed for at få skrabet point sammen for Frederik Birks tropper er på lørdag mod Lyngby BK.

U19: EfB - Brøndby IF 0-4 (0-2)
0-1 August Vitus Frandsen
0-2 Agust Hlynsson
0-3 Mileta Rajovic
0-4 Mileta Rajovic

Startopstilling

Magnus Warming - Ertugrul Teksen

Agust Hlynsson

August Vitus Frandsen - Peter Bjur

Morten Frendrup

Lucas Rejnhold - Frederik Tønsberg - Christian Enemark - Christian Johansen

Mads Hermansen

Bænken: Mileta Rajovic, Jesper "Jobbe", Mads Eslund

 

U17-holdet dukket i overtiden mod EfB
10 minutter før slutfløjt så det ud til, at U17-truppen skulle tage alle tre point, da stillingen var 3-2. EfB-mandskabet ville det dog anderledes, da de udlignede med ét minut tilbage på klokken, og i overtiden var Brøndby-skuffelsen en realitet, da vestjyderne scorede det vindende mål til 4-3. U17-spillerne havde ellers chancerne til at trække sig sejrrigt ud af opgøret, hvor de blågule talenter var oppe mod et fysisk stærkt Esbjerg-hold:
 
- Vi mødte et meget afklaret Esbjerg-mandskab, der spillede med mange lange bolde og masser af fysik, som de indledningsvis kom bedst ud af. Når vi samtidig ikke lykkedes til fulde med at vise vores så ellers høje pres på bolden, blev det en til tider rodet forestilling. I de perioder af kampen, hvor vi rammer niveau, tilspiller vi os rigeligt med muligheder til at vinde kampen, forklarer assistenttræner Kenneth Høier.

Også U17-talenterne skal i aktion mod Lyngby BK og møder dem ligeledes på lørdag.

U17: EfB - Brøndby IF 4-3 (2-2)
1-0
2-0
2-1 Victor Sørensen
2-2 Muamer Brajanac
2-3 Muamer Brajanac
3-3
4-3

Startopstilling

Roni Arabaci - Muamer Brajanac - Victor Sørensen

Andreas Pyndt Andersen

Frederik Valdbjørn - Frederik Nørrestrand 

Jacob Rasmussen - Elias Gärtig - Oscar Salling - Matin Saleh

Tobias Juul

Bænken: Mikkel Eslund, Tobias Lindhardt, Laurids Andersen

 

Nederlag i efterårssæsonens sidste kamp for U14
Efterårssæsonen fik et lidt kedeligt punktum for Masterclass' U14-drenge, da de i weekenden tabte 2-0 til Hørsholm-Usserød IK i årets sidste turneringskamp. 

- Vi spillede desværre en skidt kamp. Hørsholm sparkede lange bolde, så vi ikke kunne presse dem højt, og de forsvarede sig lavt, hvilket gjorde, at vi havde bolden en del og skulle kombinere os igennem dem, men det er her vi har vores største udfordringer. Vi havde mange pasningsfejl og alt for mange berøringer gjorde, at vi skabte alt for lidt. Når Hørsholm så samtidigt scorede på deres to afslutninger, så gik det galt, lyder den ærlige melding fra cheftræner Morten Corlin.

Resultatet betyder, at U14-holdet overvintrer på 5. pladsen med 20 point i en efterårssæson som cheftræneren beskriver som ujævn.

- Efteråret generelt har været en ujævn affære. Vi startede skidt med fire nederlag i streg, men får ændret vores presstrategi en smule, hvilket begynder at fungere for os i tredje kamp mod FC Nordsjælland og i høj grad mod Lyngby på udebane uden, at det dog kaster point af sig. Men bundniveauet blev hævet, og vi havde herefter syv kampe i streg uden nederlag (5 sejre og 2 uafgjorte, red.), fortæller han og kommer ind på, hvad der skal trænes i vinterpausen:

- Vi skal helt klart forbedre os med bolden. Vi skal vænne os til at spille med færre berøringer og derved spille hutigere.

U14: Brøndby IF - Hørsholm-Usserød IK 0-2 (0-0)
0-1
0-2

Startopstilling

Kasper Larsen - Philip Näf - Solomon Opoku

Benjamin Kold - Kasper Heerfordt

Deniz Arabaci

Hüseyin Tokat - Hjalte Andersen - Mikkel Fredsgaard - Hugo Ryg

Mikkel Hvenegaard

Bænken: Simon Blæsdahl, Frederik Frimann, Marc Winkel