Zorniger runder Superligakamp nummer 50 mod Randers FC

28.10.2017 10:15

Kampen mod Randers FC mandag aften er Alexander Zornigers Alka Superligakamp nummer 50 i spidsen for de blågule. Den tyske cheftræner tiltrådte i juni 2016, og 503 dage senere giver Alexander Zorniger her et par tanker om Alka Superligaen.

- Jeg oplever det som en liga, der ligner mange andre. Der er kampe, man tror, man vil vinde, men så taber, fordi man ikke leverer sit ypperste. Både i denne sæson og i sidste sæson har vi set kampe, hvor vi har mistet point, fordi man måske troede, sejren ville komme nemmere, end den gjorde. Hvis man ikke leverer, så taber man. Det samme ser man i store ligaer som Premier League og Bundesligaen. Man skal altid levere. Der er kampe i Alka Superligaen, som er fyldt med tænding, kvalitet og atmosfære på internationalt niveau, men ligesom i Premier League og Bundesligaen, så er der også kampe, der er kedelige og uden megen nerve. 

- For mig er Alka Superligaen en liga, hvor fysik spiller en meget stor rolle. Dommerne tillader det fysiske spil, måske mere end hvad man ser i andre ligaer. Det er absolut ikke negativt, for det giver nogle gode muligheder, hvis man er teknisk dygtig og ikke er bange for at udfordre. Så kan man skille sig ud.

I år er toppen af Alka Superligaen tæt, og det tilskriver Alexander Zorniger blandt andet en taktisk udvikling.

- Ligaen har udviklet sig positivt det sidste års tid. I starten af sidste sæson spillede langt størstedelen af holdene 4-4-2, hvor man i denne sæson ser mange af holdende prøve nye taktikker, og i selve kampene skifter holdene oftere formation afhængigt af stillingen i kampen. Det ser jeg som en taktisk udvikling, og det mener jeg er med til at højne niveauet på spillerne og Alka Superligaen.

Der er dog også plads til forbedringer, mener de blågules cheftræner.

- Hvis vi skal løfte ligaen og få flere fans på stadion og foran skærmen derhjemme, så handler det for mig først og fremmest om at hæve niveauet på banen. Det er der, vi først og fremmest skal underholde. Det er vores kerneprodukt. Man kan lave nok så meget larm uden for banen, men hvis kvaliteten på banen ikke er der, så mister Alka Superligaen fans på den lange bane. Klubberne skal derfor blive ved med at udvikle det professionelle set-up rundt om deres hold i endnu højere grad, hvis ligaen som helhed skal udvikle sig. 

Alexander Zornigers Superligakamp nummer 50 spilles mandag aften kl.19:00 på Brøndby Stadion. Har du ikke allerede købt billet til kampen, så kan du købe billet her.

Foto: Getty Images