23. JUNI 2017 kl. 14:10
Pryts og Gregers: Der bliver gået til den

Brøndby-truppen er i fuld gang med forberedelserne til den nye sæson, der officielt bliver skudt i gang med Europa League-kvalifikationen den 13. juli, og med på de hårde løbeture er to nye ansigter. Målmanden Jacob Pryts og backen Gregers Arndal-Lauritzen er blevet rykket permanent op blandt Superliga-spillerne fra denne sæson, og de to unge spillere har fået noget af en ilddåb i Zornigers opstartsprogram.

- Det har været meget hårdt, og det er selvfølgelig noget andet end ungdomsfodbold. Der er mere smæk og tempo på, men det er stadig rigtig fedt at mærke, at man udvikler sig hver dag - om det så er målmandstræning eller træningen med de andre markspillere, kan man hele tiden mærke, at man bliver udfordret, fortæller Jacob Pryts, som brugte seneste sæson hos Næstved BK, hvor han var udlejet til.

Gregers Arndal-Lauritzen har været skadesplaget det meste af sæsonen, og i de seneste ni måneder har han været inde omkring truppen for at kunne vænne sig til miljøet i en professionel trup. Og den unge venstre back har været glad for, hvad han har set.

- Vi spiller alle i Brøndby IF for én ting, og det er at vinde. Og det skinner fuldstændig igennem til hver eneste træning og kamp. Man arbejder så hårdt man kan, og kulturen i hele truppen er, at man skal presse sig så meget som muligt, så man bliver bedre. Og mens Coach forlanger meget af os, så forlanger alle også meget af sig selv.

Den kultur kommer især til udtryk til træning, og Jacob Pryts kan godt mærke, at der bliver gået mere til den, end hvad han har været vant til. Men det passer den store målmand helt fint.

- Der bliver råbt og skreget, og folk går virkelig til den i træning. Der er ingen, der trækker sig, og hvis du selv gør det, ved du også, at det er dig, der slår sig mest. Men nu har jeg altid været typen, der ikke trækker sig i duellerne, så lige på det punkt har jeg ikke følt, at jeg skulle bruge tilvænning. I forhold til tempo i tanke og handling er der selvfølgelig en forskel fra ungdomsniveau, men det kommer jo hen ad vejen, det hele. 

Selvom al ny start kræver tilvænning, mener Gregers Arndal-Lauritzen, at de to nye spillere er blevet klædt godt på efter ungdomsfodbold under Auri Skarbalius.

- Efter at have spillet på U19-holdet med Auri som træner er jeg blevet vænnet godt til, at der ikke bliver nusset om en, og man ikke skal regne med at få lov til at gå ind, bare fordi det er hårdt. Så det har ikke været den største omvæltning.

Det hårde opstartsprogram kan dog godt komme bag på én alligevel. Også selvom man har prøvet at forberede sig på det.

- Nu havde jeg jo hørt historier fra sidste år, og jeg så også selv spillerne komme ind fra opstartstræningen. Men nu har jeg selv prøvet at have to træninger om dagen og blive banket igennem – og det er helt vildt hårdt, slutter Arndal-Lauritzen.