6. JUNI 2017 kl. 12:15
Masterclass på tur til Tyskland

Både U15- og U17-holdet var i weekenden taget sydpå for at deltage i træningsturneringer i henholdsvis Blau Weiss Langförden og Bielefeld. Her blev det til to sæt medaljer - et i sølv og et i bronze.

U17 snupper bronzen
Cheftræner Frank Hjortebjerg og hans U17-spillere var taget til Theesen i Bielefeld, hvor otte hold, der blandt andet talte Sparta Prag, Grasshopper og Hannover 96, dystede om førstepladsen.

Brøndby IF nåede semifinalen, men måtte desværre se sig slået af de senere vindere fra Grasshopper efter en tæt straffesparkskonkurrence. Lidt oprejsning blev det dog til, da bronzekampen blev vundet over Hannover 96 - men efter turneringen lagde cheftræner Frank Hjortebjerg ikke skjul på, at finalen havde fortjent blågul deltagelse.

- Vi havde en fin tur til Theesen i Bielefeld, hvor vi desværre burde have stået i finalen i stedet for kampen om 3. pladsen. Vi dominerede i semifinalen mod et stærkt Grasshoppers FC Zürich og kommer foran 1-0 med en del chancer til 2-0, men desværre scorer de, efter et skud bliver rettet af. Og i 2. halvleg fortsætter vi dominansen, men vi kan ikke få kuglen i kassen, og det ender i straffesparkskonkurrence, som vi taber, fortæller Hjortebjerg, der dog var glad for muligheden for at give sine spillere en anderledes udfordring.

- Sådan en turnering er vigtig for at kaste spillerne ud i nye udfordringer. Det er her, at vi kan matche dem anderledes, end vi kan hjemme i de ugentlige ligakampe.

U17-holdets kampe
Brøndby IF - VfL Theesen 3-0
1-0: Anton Skipper Hendriksen
2-0: Roni Arabaci
3-0: Roni Arabaci

Brøndby IF - Hannover 96 1-3
1-3: Elias Gärtig

Brøndby IF - SC Veri 0-0

Semifinale
Grasshopper Club Zürich - Brøndby IF 1-1 (5-3 i straffesparkskonkurrence)
0-1: Magnus Warming

Bronzekamp
Brøndby IF - Hannover 96 1-0
1-0: Andreas Pyndt

U15 spillede sig i finalen
Ligesom U17-holdet brugte John Ranum og hans talenter pinsen på at tage til Tyskland og spille en turnering. Turen gik helt præcis til Blau Weiss Langförden i nærheden af Bremen, og på deltagerlisten var 16 hold fra i alt 11 forskellige lande.

De blågule Masterclass-talenter spillede sig sikkert i finalen, hvor SV Sandhausen desværre trak det længste strå, og Brøndby IF måtte nøjes med sølvmedaljer, mens skotske Celtic blev nummer tre. Og cheftræner John Ranum var tilfreds med det, han så fra sine unge spillere.

- I mellemrunden om søndagen spillede vi tre kampe og sejrede i allesammen, og vi var derfor klar til at spille finale mod SV Sandhausen, som havde sendt et stærkt Celtic-mandskab ud på deres vej til finalen. Igennem turneringen har vi vist flotte takter både på- og uden bolden, og især vores aggressive, høje pres fik flere af de andre trænere og tilskuere op af stolene. Der var generelt store roser til drengene for deres flotte arbejdsindsats - de knoklede det bedste, de havde lært, fortæller Ranum.

U15-holdets vej til finalen
Brøndby IF - FK Riga Futbola Skola 0-0

Brøndby IF - FC 1920 Gundelfingen 3-0
1-0: Giran Pyne-Cole
2-0: Christopher Ludvig Maaløe
3-0: Oliver Jeppe

Brøndby IF - Honved Budapest 0-0

Mellemrunden
Brøndby IF - Bohemians Prag 2-1
1-0: Laurids Andersen
2-0: Martin Saleh

Brøndby IF - Pallokerho Keski-Uusimaa 1-0
1-0: Laurids Andersen

Brøndby IF - PEC Zwolle 2-1
1-0: Mathias Kvistgaarden
2-0: Martin Saleh

Finale
SV Sandhausen - Brøndby IF 1-0