30. APRIL 2017 kl. 19:55
Uafgjort mod SønderjyskE

Brøndby IF kom hurtigt bagud i søndagens opgør mod SønderjyskE, men det første mål i Brøndby-trøjen fra Gustaf Nilssons fødder gjorde, at holdene fik et point hver.

De blågule stillede lidt anderledes op til denne kamp, da pokalsemifinalen mod FC Midtjylland på torsdag kan mere end skimmes i horisonten. Benedikt Röcker startede eksempelvis på venstre back, og oppe foran var Teemu Pukki og Kamil Wilczek erstattet af Gustaf Nilsson og Jan Kliment.

Det var imidlertid i den anden ende af banen, der kom i fokus fra første fløjt. Efter få minutter fik SønderjyskE nemlig tilkendt et straffespark, som Johan Absalonsen sparkede i kassen til 1-0 i det 4. minut. Efter en halv times spil havde gæsterne en stor mulighed for at bringe sig yderligere foran, men de blågule af afværget ad flere omgange med Rønnows og Röckers fødder som hjælpemiddel.

Første halvleg var dog domineret af Brøndby-mandskabet. De helt store muligheder lod vente på sig, men efter lidt over en halv times spil var Kliment involveret i et par gode situationer. Først i form af en kraftfuld afslutning, der blev pareret - derefter da han blev sendt i jorden, nøjagtig som han var ved at være alene igennem. Dommer Michael Johansens fløjte forblev tavs.

I halvlegens sidste 10 minutter kom der til gengæld sendt luft igennem fløjten. Hele syv advarsler blev uddelt, blandt andet til Austin, Röcker, Arajuuri og Mukhtar. I tillægstiden forsøgte sidstnævnte også at komme på måltavlen, men afslutningen fra kanten af feltet gik et par meter over mål. Kliment forsøgte sig også med et hovedstød, men afslutningen gik forbi mål, og der blev tilmed dømt offside. 0-1 ved pausen.

Fra anden halvlegs start stod Johan Larsson klar på banen. Han erstattede Paulus Arajuuri, og det betød, at Röcker rykkede ind i det centrale forsvar og Svenn Crone over på venstre back. Larsson var aktiv fra første fløjt og fik hurtigt fremtvunget et hjørnespark. Det førte ikke til andet, end at de blågule ved den efterfølgende situation appellerede for en SønderjyskE-hånd på bolden. Kort efter forsøgte Mukhtar sig med et langskud, men endnu en gang over mål.

Efter knap 50 minutter spil var Jan Kliment så på spil, men angriberen blev tacklet i skudøjeblikket. Ellers en god mulighed. Det samme var det efter knap en time, hvor Hjörtur Hermannsson havde en stor mulighed for at udligne efter et hjørnespark. Mukhtar fulgte op, men endnu en gang fik SønderjyskE blokeret. Få minutter senere fulgte endnu en blokering i feltet. Denne gang efter en afslutning fra Johan Larsson.

Efter 70 minutter kom Hany Mukhtar frem til en kæmpe chance. Gustaf Nilsson sled sig fri i feltet og fik afsluttet fra en spidsvinkel. Lukas Fernandes parerede bolden ud i fødderne på Hany Mukhtar, som - på trods af sin position på kanten af det lille felt - sendte bolden et godt stykke over mål.

Tre minutter kom senere kom scoringen. Lukas Fernandes sparkede forbi bolden og sendte Nilsson på jagt efter den løse bold i venstre side af feltet. Den lange, unge svensker snød både SønderjyskE-keeperen og en forsvarsspiller med en stopfinte, driblede køligt forbi endnu en forsvarer og sendte bolden i det tomme mål til 1-1. Kort efter havde SønderjyskE en endnu større mulighed, men Mikael Uhre sparkede bolden ved siden af mål, selv om vejen derind var helt åben.

Gustaf Nilsson burde være blevet dobbelt målscorer i tillægstiden, da han vendte flot rundt i feltet og havde en stor mulighed for at blive matchvinder, men den svenske angriber fik ikke ordentligt træf på bolden. Derfor sluttede det 1-1 på Brøndby Stadion.

Du kan se kampfakta ved at trykke her.

Foto: Getty Images