6. APRIL 2017 kl. 11:00
Ny Derby-aftale på plads

Der bliver fra den kommende sæson plads til flere fans af udeholdet til Derby-kampene mellem F.C. København og Brøndby IF.

En ny aftale omkring udebaneafsnittene til kampene i både Brøndby og København er på plads, og det betyder, at der bliver 2.500 billetter til Brøndbys fans i et nyt afsnit på D-tribunen i Telia Parken, mens F.C. København får 2.100 billetter til kampene på Brøndby Stadion, hvor udebaneafsnittet bliver tilpasset og udformet til det nye antal pladser. Begge afsnit er udformet med henblik på at give gode fanforhold og tifomuligheder. Det er fanrepræsentanter fra de to klubber, der er i fællesskab er nået frem til den nye aftale.

Administrerende direktør i Brøndby IF Jesper Jørgensen siger:

- Det er glædeligt, at der er fundet en løsning, som alle parter kan acceptere. Det har hele tiden været ambitionen at skabe rimelige vilkår på tribunerne, så vi sammen kan skabe den bedst mulige ramme om Nordens største Derby. De to klubbers SLO’er (fankoordinatorer, red.) har været toneangivende i tilblivelsen af aftalen, og med deres input og indsigt har vi en aftale, der sikrer, at det igen kan handle om det allervigtigste, nemlig spillet på banen. Nu ser vi frem til Derbyet herude på næste mandag, hvor vi allerede nu kan mærke en voldsom interesse i vores billetsalg, og vi håber derfor på et fyldt Brøndby Stadion.

Administrerende direktør i F.C. København Anders Hørsholt siger:

- Der skal herfra lyde en stor anerkendelse af begge fangrupper, der har arbejdet hårdt og fordomsfrit for at nå en aftale, som begge parter er tilfredse med. Ikke mindst SLO´erne fra de to klubber har ydet en stor indsats for at få enderne til at mødes, og det viser, at deres funktioner er vigtige for klubberne. Vi er glade for, at den her langsigtede aftale for de her ekstraordinære kampe kommer fra fansenes side, og at vi nu har fået skabt et godt fundament for Derby-kampene fremover, så de fortsat vil være de største og mest spektakulære i Norden. Vi glæder os over aftalen og ser meget frem til de kommende Derby-kampe.

Den nye aftale kræver en del arbejde med at skabe de rigtige, fysiske rammer og sikkerhedsmæssige hensyn i udebaneafsnittene på begge stadioner og kan derfor først træde i kraft i den kommende sæson. Indtil de nye forhold er på plads, så vil der til de to kommende kampe mellem FCK og Brøndby IF være 1.500 billletter til hver klub. I Telia Parken bliver der til kampen den 14. maj lavet en ny udformning af udeafsnittet på D-tribunen, mens panserglasset bliver fjernet fra udebaneafsnittet på Brøndby Stadion til kampen den 17. april

Øvrige hovedpunkter i aftalen:
-    Udeholdet modtager billetter 15 dage før kampen
-    Lige tifomuligheder for begge fangrupper
-    Forbedringer af adgangsforhold, boder og toiletforhold ved udebaneafsnittet
-    To capotårne i hvert afsnit

Som Brøndby-fan kan du i øvrigt købe billet til Derbyet på Brøndby Stadion den 17. april (kickoff kl. 16:00) ved at trykke her. Sydsiden nedre er allerede udsolgt (bortset fra slutspilssæsonkort), og der er mindre end 100 pladser tilbage på øvre. Størstedelen af langsiderne er ligeledes solgt.

Foto: Getty Images