24. NOVEMBER 2016 kl. 13:48
Masterclass-efteråret: Synlig udvikling hos U13-talenterne

Rækken afgøres hvert halve år for U13-talenterne i Brøndby Masterclass. Derfor har brondby.com sat sig ned med U13-cheftræner Bo Nielsen for at få en samlet evaluering af efteråret.

Sæsonen har budt på både op- og nedture, men med udvikling i centrum som det allervigtigste parameter. Det har også været en sæson, hvor der har været stort fokus på træningsmiljøet, fortæller Bo Nielsen. 

- Vi har arbejdet rigtig meget med miljøet i denne her sæson. Spillerne skal komme for at træne og lære at blive trænet, så de også selv tager ansvar. Vi trænere skal give dem et indblik i, at her kommer vi for at træne og få noget læring ud af det. Vi fik også sat rammer op for spillerne og fik forklaret, hvordan de selv kan byde ind med deres tanker og meninger. De skulle også lære en ny spillestil, siger U13-cheftræneren.

- I starten af sæsonen vandt vi Brøndby Cup, hvor vores primære fokus var at arbejde hårdt. Så det var jeg rigtig tilfreds med. Spillerne har klaret det rigtig godt, og jeg synes, at vi har rykket os langt - specielt mentalt.

Flere afslutninger end modstanderne

Spillemæssigt har der været en synlig udvikling blandt spillerne, og det er cheftræneren tilfreds med.

- Når man kun ser på resultatet, så har det været blandet. Men vi har lagt på med hensyn til én-mod-én-situationer, både defensivt og offensivt. Eksempelvis er der ikke et eneste hold, som har haft flere afslutninger på mål end os. Vi kommer frem til rigtig mange chancer, men desværre er de hold, vi møder, bare mere kyniske end os.  

Men der er altid noget, man kan blive bedre til.

- Vi skal blive endnu bedre til én-mod-én-situationer både defensivt og offensivt. Vores modstandere er nemlig rigtig stærke i defensiven, og derfor skal vi blive bedre til at vide, hvornår vi skal sætte en eventuel finte ind. Vi arbejder også til træning på at blive bedre til genpres og at blive mere aggressive på banen. Et af vores fokuspunkter er også, at vi skal lære at læse spillet generelt lidt bedre, end vi gør nu.

Fokus på den individuelle udvikling

U13-talenterne sluttede på en 4. plads med 5 sejre og 5 nederlag. Efter vinterpausen venter en ny halvårlig sæson med fokus på den enkelte spillers udvikling.  

- Der er en masse ting, som drengene skal lære i løbet af den kommende sæson. Som hold skal vi blive bedre, så vi forsat kan være med i topppen, og hvor vores primære spillemæssige fokus er, at vi skal score flere mål. Men det, der bliver prioriteret mest i næste sæson, er spillernes individuelle udvikling. 

Holdet tager i næste weekend til Fyn, hvor de skal spille tre træningskampe og have udviklingssamtaler. Her kan spillerne sætte ord på deres tanker og ønsker, så de i fællesskab får skabt et godt elitemiljø. 

Brøndby IF U13 har imidlertid allerede spillet to træningskampe. Det blev til en sejr over Esbjerg på 1-0 og et 3-0-nederlag mod OB. Formålet med træningskampene var øvelse i at spille 11-mandsfodbold, som U13-spillerne skal spille i turneringen efter sommer, hvor de rykker op til U14.