Flot kvartfinaleplads til U13 i Tyskland

04.10.2016 14:57

Brøndby IF’s U13-hold deltog i weekenden i en turnering i Freiberg tæt på Stuttgart. 32 hold deltog i turneringen, som endte med Bayern München på det øverste trin på skamlen.

Videre til gold-runden
Brøndby-drengene var kommet i pulje med Karlsruher SC, FC Tiengen og BW Aachen, og førstnævnte skulle de blågule komme til at krydse klinger med senere i turneringen. De tre kampe resulterede i et 1-0-nederlag og to sejre på 3-0, og dermed var spillerne videre til gold-runden.

Det betød tre nye kampe til de 16 spillere, der rejste 13 timer fra Brøndby til Freiberg. I gold-runden hed modstanderne VfB Stuttgart, TSV 1860 München og Hallescher FC. Ligesom i den indledende gruppe tabte U13-drengene den første kamp med 1-0, men de kom stærkt tilbage med sejre på 2-0 og 2-1.

Resultaterne betød, at Karlsruher SC var modstanderen i kvartfinalen. Det første indbyrdes opgør endte 1-0 i tysk favør, og nok en gang var det et tæt opgør. Kampen endte uden scoringer i ordinær spilletid, og desværre var Karlsruher SC bedst i den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

Kvartfinalen blev altså endestation for Brøndby IF, som skulle ud i placeringskampe. Tanken var dog tømt for energi, og de to kampe blev tabt med henholdsvis 3-0 og 2-1, og dermed sluttede de blågule på en flot ottendeplads.

Stor fysik og velfungerende presspil
Trænerteamet var meget tilfreds med flere aspekter af spillet undervejs i turneringen, og så fik spillerne den tyske fysik at mærke. Det fortæller Christian Sørensen, assistenttræner for Brøndby IF’s U13-hold.

- Vi lærte en del af den måde, de tyske hold griber kampene an på. De spiller med stor fysik, og de går til grænsen hver gang med målet om at vinde hver eneste duel. Vores spillere opdagede, at de også skal vise, at de kan bruge den del af spillet.

- Vi arbejdede meget med vores høje pres og vores genpres, og det fungerede generelt rigtig godt. Vi var dygtige til at lægge pres på boldholder, og vores modstandere havde svært ved at spille sig ud af fase et. Derudover havde vi fokus rettet mod vores skarphed foran målet. Vi har generelt brugt for mange chancer på at score mål i den hjemlige turnering, men det så bedre ud i Tyskland.

Overordnet set var holdet og trænerne glade for at nå frem til kvartfinalen, og Christian Sørensen fortalte, at Brøndby-spillerne viste, at de var på niveau med nogle af de bedste hold i turneringen, så længe energien var til stede. De havde dog håbet på, at de kunne have vist en smule mere i de afsluttende placeringskampe.

Kampfakta

Indledende pulje
Brøndby IF – Karlsruher SC 0-1

Brøndby IF – FC Tiengen 3-0

Brøndby IF – BW Aachen 3-0

Gold-runden
Brøndby IF – VfB Stuttgart 0-1

Brøndby IF – TSV 1860 München 2-0

Brøndby IF – Hallescher FC 2-1

Kvartfinale
Brøndby IF – Karlsruher SC 0-0 (Tabte efter straffesparkskonkurrence)

Placeringskampe (5.-8.-pladsen)
Brøndby IF – Slavia Prag 0-3

Brøndby IF – FC Augsburg 1-2