Uafgjort i sæsonens tredje Superliga-kamp

31.07.2016 17:50

Brøndby IF var tilbage på eget græs efter torsdagens Europa League-opgør i Berlin. Sæsonens tredje kamp i den hjemlige liga bød på det første pointtab, da det lykkedes AC Horsens at komme tilbage fra 2-0 til 2-2.

Alexander Zornigers 11 udvalgte til kampen var den sjette yngste startopstilling i klubbens Superliga-historie med en gennemsnitsalder på 23 år og 226 dage. Brøndby IF åbnede kampen med stor aggressivitet og fart i omstillingerne. Hjemmedebutanten Hany Mukhtar viste stort gåpåmod fra start, og allerede inden for de første fem minutter var han arkitekt bag et par gode muligheder.

AC Horsens fik ikke meget tid på bolden. Alligevel havde gæsterne en halvstor chance midtvejs i første halvleg. Efter lidt klumpspil i Brøndby-feltet hoppede bolden tilfældigt rundt, men Rønnow fik i sidste ende styr på situationen, og kort efter kunne han juble sammen med resten af holdkammeraterne. Andrew Hjulsager opsnappede en nedfaldsbold i højre side af feltet, hvorefter han trak ind i banen og afsluttede i det korte hjørne med sit venstre ben. 1-0 til Brøndby IF og Hjulsagers tredje mål i tre Alka Superliga-kampe.

Efter scoringen fortsatte de blågule det aggressive pres, men det var småt med chancer i begge ender. AC Horsens havde nogle hjørnespark, som aldrig blev farlige, mens Lebogang Phiri og Andrew Hjulsager i den modsatte ende havde afslutninger, som dog strøg over målet. Derfor gik holdene til pause uden yderligere scoringer.

Anden halvleg startede som lyn og torden. Brøndby IF sparkede langt fra start og efter en clearing af Bubacarr Sanneh landede bolden ved Christian Nørgaard, som med en flugter fra 30 meter tvang Dannevang ud i fuld længde i Horsens-buret.

Kort efter fulgte Kamil Wilczek op på den gode start på anden halvleg. Mukhtar sendte bolden i dybden til Wilczek, som havde snydt Horsens-forsvarets offside-fælde, og derfor var han helt fri med Dannevang, som han sikkert udplacerede.

Gæsterne skulle dog kun bruge få minutter på at bringe lidt spænding tilbage i opgøret. Andre Bjerregaard bragte bolden frem og fandt en fremstormende Kjartan Finnbogason, som sparkede bolden under Frederik Rønnow.

Kort efter reduceringen løb Marcos Ureña på banen til fordel for Hany Mukhtar, og dermed fik costaricaneren sin debut i Brøndby-trøjen. Med 20 minutter tilbage på uret var han tæt på at score sit første mål, men en god refleskredning afværgede angriberens afslutning.

I stedet udlignede Kim Aabech med en flot afslutning fra kanten af feltet, efter Joseph Mensah havde ført bolden frem i højre side af banen. I slutminutterne pressede Brøndby IF på for en scoring, og selvom der var chancer i begge ender endte kampen 2-2, og dermed indkasserede de blågule sæsonens første pointtab i Alka Superligaen.

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).