Zorniger: En god sejr og et skridt i den rigtige retning

17.07.2016 22:15

I aften tog de blågule imod Esbjerg fB i første runde af dette års Alka Superliga. Det blev til en sikker 4-0-sejr på Brøndby Stadion, hvor Pukki, Wilzcek, Hjulsager og selv Holst kom på måltavlen.

Efter slutfløjtet fangede brondby.com fangede cheftræner Alexander Zorniger.

- Overordnet set spillede vi en god kamp mod en modstander, som dog har en ny cheftræner med kun halvanden uge i klubben, men for os var det et skridt i den rigtige retning. Vi så i dag at vores genpres skabte gode chancer og mål, og så fik spillerne vist, at de har tillid til den nye måde at spille på.

- Den tillid får de kun ved at have succes på banen, og derfor er det mest afgørende for mig i øjeblikket, at spillerne i løbet af kampene lykkes med deres aktioner og tør lave fejl. For når de i en kamp lykkes med en aktion, som vi har øvet på træningsbanen eller gennemgået på video, så skaber det tillid til alt det andet, vi træner, og på den måde bliver det selvforstærkende. Så tør man udfordre og presse modstanderen mere. Det så vi prøver på i dag, og spillerne oplevede succes med deres aktioner. Selv om 4-0-sejren er god at tage med sig, så har vi en lang sæson foran os, og vi tager et skridt ad gangen.

Køb dit sæsonkort her - priser fra blot 995 kr.

Med 4-0-sejren og fire forskellige målscorere vil mange af overskrifterne handle om det offensive spil, men cheftræner Alexander Zorniger har også stort fokus på det defensive arbejde og roser holdet for den defensiv holdindsats i aftenens kamp.

- Jeg er tilfreds med, at vi har fire forskellige målscorere i dag, da det giver selvtillid til holdet. Vi har talt med Frederik (Holst, red.) om, at han skal være mere involveret i kampafgørende situationer, og at det kræver, at han skal søge flere forskellige positioner i en kamp og tage flere dybdeløb. Det viste han eksempler på i dag, blandt andet ved hans mål til 4-0.

- Jeg er dog lige så tilfreds med, at vi også holdt nullet. At vi holdt nullet er nemlig et godt tegn på, at vi begynder at arbejde mere og mere som en enhed. For det er ikke kun de fire bagerste og Frederik (Rønnov, red.), der skal sikre vores defensiv, men hele holdet. Vi forsvarer sammen og angriber sammen, lyder det fra Zorniger.

Brøndby IF skal i aktion, aktion, aktion igen allerede på torsdag den 21. juli kl. 20:00, hvor Hibernian FC venter i returopgøret i Europa League-kvalifikationen. Køb din billet til Hibernian-kampen her.

Du kan også købe et sæsonkort til Brøndby Stadion. Det giver normalt ikke adgang til Europa League-kampen i anden runde, men opgøret mod Hibernian på hjemmebane får du med i prisen, hvis du køber dit sæsonkort inden returopgøret. Køb dit sæsonkort her. Priserne starter fra bare kr. 995,-.