29. MAJ 2016 kl. 18:54
Nederlag i sidste kamp og dermed endte Brøndby IF på fjerdepladsen

I sæsonens sidste kamp i Alka Superligaen skulle Brøndby IF hjemme på Brøndby Stadion op imod SønderjyskE, i kamp der havde stor betydning for begge hold. Brøndby IF var pisket til at vinde for at holde liv i drømmen om bronzemedaljer. Samtidig skulle SønderjyskE minimum have et point for at bibeholde deres sølvmedaljer, som de lå til i tabellen inden dagens kamp. Opgøret endte med at blive en tæt affære, hvor udeholdet fra Sønderjylland desværre kunne trække sig sejrsrigt ud af kampen med en 2-1-sejr.

Kampen blev indledt i en åben facon, hvor ingen af holdene tog taktstokken. Brøndby IF var imidlertid tættest på, når de forsøgte sig mod SønderjyskE-målet. Efter små ti minutter blev Frederik Holst spillet fri i dybden af Kamil Wilczek. Desværre for hjemmeholdet kom en SønderjyskE-fod ned i sidste øjeblik og fik afværget chancen. Herefter var der lidt halve chancer til begge hold, men ingen af forsøgene blev rigtig farlige.

Der skulle gå næsten en halv time af opgøret, før Frederik Rønnow blev testet i målet. Adam Guira fik tid på bolden midt på hjemmeholdets banehalvdel, og fra distancen trykkede han af. Den blågule keeper havde dog helt styr på skuddet, og stillingen var dermed stadig 0-0. Det blev der ændret ved kort før pausen. Riza Durmisi afdriblede på fornem vis Marc Pedersen og lagde en sukkerbold mod bagerste stolpe. Her kom Andrew Hjulsager løbende og pandede kraftfuldt bolden i mål til Brøndby-føring på 1-0. Ingen af holdene scorede mere i første halvleg, og hjemmeholdet kunne gå til pause med en føring på et mål.

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel før SønderjyskE udlingede Brøndby IF's føring. På et hjørnespark steg Nicolaj Madsen højest, og med stor energi headede han bolden i mål til udligning for udeholdet. De blågule kom fint tilbage efter udligningen, hvor David Boysen få minutter efter blev spillet fri i feltet. Han gik direkte mod mål og fik afsluttet. Marin Skinder var dog klar i målet, og han fik klaret skuddet til hjørnespark.

Det var nogle hektiske minutter i kampen, da det brændte på i den anden ende få øjeblikke senere. SønderjyskE var igennem to mod to, og de var meget tæt på at få spillet en mand helt fri med målet, men Daniel Agger brød ind til sidst og fik clearet. Da stadionuret rundede de 73 minutter foretog Brøndby deres første udskiftning. Målscorer Hjulsager blev skiftet ud, og han blev erstattet af Teemu Pukki.  Da der resterede fem minutter af kampen, bragte SønderjyskE sig foran 2-1. Et hjørnespark blev forlænget, og ved bagerste stolpe stod Nicolaj Madsen og scorede sit andet mål i kampen.

Lige efter målet blev Boysen taget ud, og Daniel Stückler kom på banen. Kort efter den ordinære tid var udløbet, blev Daniel Agger skiftet ud til stående bifald, og Jesper Juelsgård kom på banen i stedet. Der blev ikke scoret mere i kampen, og SønderjyskE vandt dermed 2-1.

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).