Sådan gik det talenterne på U19- og U17-landsholdet

31.03.2016 15:30

I den seneste tid har både U19- og U17-landsholdet været af sted til Elite Round for at forsøge at kvalificere sig til deres respektive EM-slutrunder. U19-landsholdet, med kommende Brøndby Masterclass A+ træner Bent Christensen Arensøe i spidsen, har været i Serbien, hvor modstanderne var Serbien, Frankrig og Montenegro. U17-landsholdet er stadig i Tjekkiet, hvor deres modstandere er Skotland, Schweiz og Tjekkiet.

I U19-truppen var én Brøndby-spiller at finde i form af Nicklas Halse. Halse og resten af U19-landsholdet startede deres Elite Round ud mod Serbien i en kamp, der endte uafgjort 2-2, og hvor Halse blev skiftet ind i overtiden af anden halvleg. I anden kamp skulle de unge drenge op imod Frankrig, som viste sig at være en for stor mundfuld. Franskmændene endte med at vinde 4-0, og dermed var den danske chance for videre kvalifikation udspillet. Halse blev i denne kamp skiftet ind efter 62 minutter, hvor kampen allerede stod 4-0. Selv om der ikke var noget at spille om i den sidste kamp, endte de danske drenge med at få oprejsning ved at spille Montenegro ud af brættet og vinde en sejr på 7-1. Halse fik desværre ikke spilletid i denne kamp. Det danske hold endte med at være det mest scorende i turneringen, men måtte se sig slået af et stærkt fransk hold.

Det danske U17-landshold er stadig i Tjekkiet og har indtil videre spillet to kampe i deres Elite Round. Dette har de gjort med stor succes, og de har faktisk hevet to sejre hjem. I den danske trup er hele tre Brøndby-spillere at finde, og disse tre er Casper Hauervig (målmand), Christian Enemark (forsvar) og Andreas Bruus (angreb). 

I deres første kamp var modstanderen Skotland, som blev slået med 4-0. I kampen startede Andreas Bruus inde på venstrekanten, og de to andre drenge måtte se til fra bænken. Dermed havde de danske spillere skabt sig et godt udgangspunkt for anden kamp, hvor Schweiz ventede. Kampen endte med at blive en tæt affære, hvor danskerne til sidst kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret på et mål af Nicklas Strunck, der scorede med numsen. I kampen vogtede Casper Hauervig målet, hvor Bruus og Enemark måtte se til fra bænken. Med sejren er det danske hold videre til EM-slutrunden i Azerbaijan i maj måned.

Sidste kamp bliver spillet den 2. april mod Tjekkiet, hvor vi også vil følge op på, hvordan det går Brøndby-spillerne og resten af holdet.

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).